Advert
as

Solhan, 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu

Solhan, 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu

FETÖ'nün iki yıl önce 15 Temmuz’da gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişiminin yıldönümünde Solhanlılar, yeniden meydana inerek tek ses, tek yürek oldu.

15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin 2. yıldönümünde Solhanlılar tek ses, tek yürek oldu.

İlçemizde 13 - 15 Temmuz arasında çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz Şehitlerini Anma törenleri düzenlendi. 13 Temmuz Cuma günü Cuma namazından sonra yapılan hatim duası, ikindi namazında sonra okunan mevlidi şerif ve arkasında kabir ziyareti gerçekleşti. 

15 Temmuz gecesinde düzenlenen Şehitleri Anma programına; Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, 15 Temmuz Gazisi Serhat Bolat, kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Zülfü Çalışkan’nın yaptığı program, Metin Yarar Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan Kur’an-ı Kerim ardından STK’lar adına Muhtesim Tunç konuşma yaptı. 

Tunç,”2016 yılı Türkiye Askeri darbe girişimi 15-16 Temmuz tarihleri arasında TSK bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsüdür. Darbe girişimi Türkiye siyasi tarihinde 12 Eylül 1980 askeri darbesinden 36 sene sonra gerçekleştirilen ilk askeri darbe teşebbüsü olarak kayıtlara geçti. Peki, darbecilerin amaçları nelerdi? 15 Temmuz gecesi girişilen darbenin ana hatlarıyla şöyle sıralayabiliriz; 15 Temmuz darbe girişimi son tahlilde İslam dünyasının istikbalini ve istiklalini hedef almış, gün geçtikçe belirginleşen bağımsızlık iradesini sekteye uğratmayı amaç edinmiştir. Batının İslam dünyasında önemli bir güç olarak gördüğü Türkiye’nin batıdan bağımsızlaşma eğilimine yönelik gerçekleştirilmiştir. Doğrudan Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın şahsını hedef almıştır. Bunun sebebi de Erdoğan’ın, Batı’nın uzun vadeli projelerinin başarısızlığa uğramasına neden olmasıdır. Türkiye’nin önceki dönemlerde olduğu gibi, dış politikada, ekonomide, teknolojide ve ağır sanayi alanlarında pasif ve bağımlı bir pozisyonda olması amaçlanmıştır.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi; milletin güçlü duruşu, devlet içerisindeki çeşitli unsurların darbeci dar kadroya prim vermemesi ve medyanın iletişimi sağlıklı bir şekilde sağlaması sonucunda akamete uğramıştır. Ancak darbe tehlikesinin tamamen ortadan kalktığından söz etmek güçtür. Zira FETÖ’nün taktikleri ve kullandığı yöntemler göz önünde bulundurulduğunda ne denli sinsi bir yapılanmayla karşı karşıya bulunduğu anlaşılabilir. Devletin çeşitli birimlerine sızmış “uyutulmuş hücreler” uygun fırsat bulduklarında tekrar harekete geçebilecektir.

İlan edilen OHAL vaat edildiği gibi devlet içindeki FETÖ’cü yapılanmayla sınırlanmalı, halka “sıkıyönetim” olarak yansıtılmamalıdır. Darbe girişiminde açık ve vahim bir istihbarat zaafiyeti olduğu da anlaşılmaktadır. Bu duruma yönelik gerekli müdahaleler de yapılmalı ve muhtemel girişimlere yönelik teyakkuzda olunmalıdır. Darbeye karşı oluşan farklı kesimlerin güçlü ittifakının bundan sonraki süreçte korunmasına önem verilmelidir.

Önümüzdeki süreç, özelde Türkiye genelde ise İslâm dünyası açısında ehemmiyet arz etmektedir. Özellikle milletin sebatı sayesinde, Batı desteğine rağmen güçlü bir grubun darbesine karşı durulabileceği hakikatinin anlaşılması bir milat olacaktır. Ayrıca halkın kökü dışarıda olan söz konusu darbe girişimine boyun eğmemesi, ileride muhtemel Batılı teşebbüslere de verilmiş en güçlü cevap olacaktır.”dedi.

15 Temmuz milletin şahlanış günü olduğunu belirten Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu,”Milletimiz o gece darbeci anlayışa dur demiş ve demokrasinin asıl sahibi olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz vatan toprağımız üzerinde hain planlarını uygulamaya soyunanların millet iradesi karşısında kaybettikleri gündür. Hain emelleri olan emperyalist güçlerin, işbirlikçileri hain ve alçaklar ülkemizde bir darbe girişiminde bulundular. Bu hain yapının bu darbe girişimi esas itibariyle milletimize, milli iradeye aynı zamanda başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyetinin meşru hükümetine, vatansever güvenlik güçlerimize, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılmış bir darbe girişimidir. Cumhurbaşkanımız darbe kalkışmasından hemen sonra milletimizi meydanlara ve havalimanlarına davet etmesi ve bu yapılan çağrılara uyan milletimiz sokaklara ve meydanlara çıkmıştır. Aziz hemşerilerimiz hain darbe girişiminde göğsünü siper eden, bu alçak darbe girişiminde 249 vatandaşımız şehit olmuştur. Yaklaşık 2 bin 200 civarında da vatandaşımız yaralanmış ve gazi olmuştur. Bu gazi kardeşlerimizden bir tanesi de ilçemiz Yenibaşak Köyünde Serhat Bolat kardeşimizde şu an aramızda bulunmaktadır. Cenabı Allah’tan şehit olmuş bütün bu kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ve gazilerimize de sağlıklı, huzurlu ömürler diliyor, onlara da şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle ülkemizi bu büyük darbeden koruyan Yüce Rabbimize şükrediyor geleceğe daha emin adımlarla yürümemizi sağlayan Aziz milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi. 

15 Temmuz’da başından geçenleri anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nafiz Çapın,”15 Temmuz akşamı Ankara Emniyetinin önüne geldim. Orada bir komiserimiz vardı hayırdır komiserim ne oluyor dedim bizde bilmiyoruz dedi. Tanklar Atatürk Orman Çiftliğini geçmiş bize doğru geliyordu. Bizde bekledik zaten mobese kameralarından gördüğümüz üzere tankların gelmesiyle ortalığın karışması bir oldu. Bir can pazarı yaşandı. Maalesef kendi askerimiz insanları öldürmek için birbirleriyle yarışıyorlardı. O arada biz hangara doğru yürümeye başladık F-16 oraya bomba attı. Beş dakika falan biz hiçbir yeri göremez haldeydik. Ondan sonra tekrar yola geldik. Maalesef her taraf kandı, cenazelerimiz, şehitlerimiz vardı. Orası bertaraf olduktan sonra polis arkadaşlar dediler ki külliyeye doğru yürüyelim, bunların hedefi külliyedir. Külliye ye geldiğimizde oradaki durumda içler acısıydı, hiç kimse yoktu. Sabaha kadar külliyenin kapısında bekledik. O gün orada çok şey yaşadık ama ben burada sizlere kısaca izah etmeye çalıştım. İnanın bu memleketin her ferdi birer kahramandır. O gün geldiğinde herkes canını vatanı ve bayrağı için seve seve feda edeceğine hepimiz o gün şahit olduğumuz gibi bugün de bundan sonra da ben inanıyorum ki şahit olacağız. Cenabı Allah bu memlekete bir daha İstiklal Marşı’nı yazdırmayı ve 15 Temmuz’ları yaşatmayı nasip etmesin herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”dedi.

15 Temmuz Gazisi Serhat Bolat,”Milli birliğimiz ve beraberliğimiz Cumhurbaşkanımızın telkini ve aziz Türk milletinin dillere destan cesareti ve imanıyla bir kez daha destansı bir şekilde kurtarılmıştır. O gün ben de milletimin bir ferdi gibi zerre tereddüt etmeden bu kutsal görevde bulundum. Canımız yanmış, kanımız akmış zerre hesaba katmadan tankıyla, silahıyla karşımıza ne çıktıysa alaşağı ederek aziz Türk milletinin her zaman büyük bir ustalıkla yaptığı kahramanlığı o gece de herkese göstermiş olduk. Çünkü bu bir istiklal mücadelesidir, bu bir bayrak mücadelesidir, bu bir ezan mücadelesidir. Çanakkale de, Dumlupınar da, tarihte millete ne cevap verdiysek 15 Temmuzda da aynı cevabı tekrar vermişizdir. Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz ki bu vatan hepimizin, vatanımızı seviyorsak, milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapmalıyız. Öğrenciysek öğrenciliğimizi, öğretmensek öğretmenliğimizi, memur isek memurluğumuzu, esnaf isek esnaflığımızı, çiftçi isek çiftçiliğimizi iyi yapacağız. Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkmalıyız. Bu güzel ülke artık 15 Temmuzdan öncesinden daha güçlüdür.”dedi.

Bu vatanda çok büyük kahramanların çıktığını belirten Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,” Kıymetli Solhanlı hemşerilerimiz, hanımefendiler, beyefendiler öncelikle en kalbi duygularımla sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz Zaferi ve Şehitleri Anma programımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Rabbim cümlenizden razı olsun. 15 Temmuz, iki yıl öncesine döndüğümüzde ilk haberi aldığımızda bu meydana geldiğimizde üç-beş kişiydik. Tabiri caiz ise deli danalar gibi dolanıp duruyorduk, acaba ne yapabiliriz. Yarım saat sonra tüm Solhanlı hemşerilerimizi bu meydanda gördüğümüzde hala Seyyid Onbaşıların o yaşattığı ruhun bugüne kadar geldiğini çok net olarak görebildik. Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten bu vatan çok büyük kahramanlar çıkarmıştır. Bu dönemde Ömer Halisdemir ve 251 kardeşimiz şehit olmuştur. Rabbim şehadetlerini kabul etsin. Rabbim gazilerimize de hayırlı şifalar, sağlıklı huzurlu, mutlu yaşamlar nasip etsin. Rabbin bir daha böylesi günler bu ülkeye, bu vatana yaşatmasın. Bu millet gerçekten bayrağı için, ezanı için, ülkesi için her daim dimdik durmuştur. Katılımızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Son olarak konuşan Kaymakam Fatih Okumuş ise,” Hain Fetöcülerin darbe girişimlerinin üzerinden iki yıl geçti. Bu görüntülerden, az önceki konuşmalardan sonra sanki dün veya geçen hafta, o günleri yaşamış gibiyiz. Yani herkesin tam on iki kadar, sus pus olduğu bir saatte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın,“Ben millet iradesinden daha üst bir irade, halk iradesinden daha üst bir irade tanımıyorum” diyerek bütün milletimizi, bütün vatandaşlarımızı meydanlara ve havalimanlarına davet etmesi üzerine yüreğinde imanından, elinde bayrağından başka hiçbir şeyi olmayan bu aziz, bu nezih, bu muhterem millet devletini kurtarmak için belki de şehit olacaklarını, gazi olacaklarını bile bile o topların, tankların önüne atıldılar. Memleketimizi, devletimizi kurtardılar. Allah bu milletten razı olsun. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydana inen bu cesur, belki şehit olsa cennet bizim, gazi olsa bu vatan bizim diyen gönlünde imanı, elinde bayrağı olan bu millet demokrasimizi kurtardı. Bu millet FETÖ’cü hainlere fırsat vermedi. Bizim toprağımız, bizim bin yıllık tarihimiz var. Biz Fas’ta da, Kosova’da da, Malezya’da da biz her yerde varız. Biz bir kültür, bir medeniyet birikimiyiz. Biz bin yıllık bir medeniyetiz. Biz Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle bir araya getirilmiş yekpare gönül coğrafyası iki buçuk milyara dayanan bir milletiz. Biz büyük bir aileyiz. Tabi bizim hem tarihsel olarak hem yaşadığımız topraklar olarak hiç şehitler tepesi boş kalmadı. Gerçekten 15 Temmuz 2016 tarihi ciddi bir direniş ve yeniden dirilişti. Bunu çok net olarak görmemiz lazım. O gün oraya çıkan vatandaşlarımız, devletimizi kurtardılar. Onlardan ebeden Allah razı olsun. Gerçekten bu millete ancak şükran duyulur, saygı gösterilir. Bizim aslında çok ders alacağımız şeyler var. Bu milletin elinden öpülür.  Cenabı Allah birliğimizi daim etsin, şuurumuzu açık etsin, hainlere fırsat vermesin, hepinizden tek tek bu son iki yıldır göstermiş olduğunuz gece nöbetleriyle, şimdiki icra ettiğimiz programa da katıldığınız için çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.”dedi.

İlçe Müftü vekili Osman Numanoğlu 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için yaptığı dua ile sona erdi. Duadan sonra camilerde sela okundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum