Advert
as

Kalehan Barajındaki 35 Güvenlik Görevlisi İşten Çıkarıldı

Kalehan Barajındaki 35 Güvenlik Görevlisi İşten Çıkarıldı

İlçemize bağlı olan Yukarı Kaleköy HES barajında çalışan 35 güvenlik görevlisi, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı.

15 Temmuz gecesi Kaleköy barajında çalışan 35 güvenlik görevlisi, hiçbir gerekçe gösterilmeden baraj yetkilileri tarafından işten çıkarıldı. 

Konu hakkında HES yetkilileri tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, görevlerine son verilen güvenlik görevlileri, HES barajı şirket yönetiminin almış olduğu kararla Yukarı Kalehan Barajı güvenliğinin uzman personele bırakılacağını ve bu nedenle böylesi bir uygulamaya gidildiğini belirtti. 

Yaklaşık 7-8 yıldır asgari ücretle çalışan 35 güvenlik görevlisinin 15 Temmuz gece itibarıyla silahlarına el konularak görevlerinden alındığı belirtildi. 

İşten atılan güvenlik görevlilerinin dört günden beri Yukarı Kaleköy HES barajından ayrılmadıkları ve yaşanan haksızlık karşısında mağduriyetlerinin giderilmesi için şirket yetkilileriyle görüşmeye çalıştıkları belirtildi.

 

Destek amaçlı basın açıklaması yapıldı 

35 Güvenlik görevlisi için ilçe merkezinde destek amaçlı basın açıklaması yapıldı. Dörtyol’da yapılan basın açıklamasına Solhan Sivil Toplum kuruluşları destek verirken Basın Açıklamasını Solhan İHH Şube Başkanı Muhammed Veysi Tunç yaptı. 

Açıklama yapan Başkan Tunç,“15 Temmuz gecesi hiçbir gerekçe gösterilmeden gecenin ilerleyen saatlerinde 35 güvenlik görevlisi abimizin silahının elinden alınması ve kapı önüne konması bizi oldukça derinden üzmüştür. Yapılan bu haksızlığı, bu yanlışlığı nasıl düzeltebiliriz. Buradaki abilerimize, kardeşlerimize nasıl faydalı olabiliriz. Siyasilerimizin daha doğrusu etkili ve yetkili kişilerin desteğiyle aslında sahip çıkması gereken bir durum bu. Onların desteğiyle, katkısıyla 35 kardeşimizin tekrar işe alınmaları ve mağduriyetinin giderilmesi amacıyla bizler buradayız. Sağduyuyla hareket ediyoruz. Bu tepkimizi diri tutacağız, sadece bugün burada kalmakla yetinmeyeceğiz, yarından itibaren Solhan’ın farklı yerlerinde imza toplayarak, bu imzaları dilekçeyle beraber külliyeye göndereceğiz, bugün yaptığımız 3 saatlik görüşme sonrasında bizim anladığımız şey şu; özellikle Solhan halkı olarak burada Kaymakam Beye teşekkür etmemiz lazım. Çünkü kendisi bu işin içerisinde çok aktif birebir bütün yetkililerle görüştü. Bizimle ve diğer ağabeylerimiz ile arkadaşlarımızla farklı siyasi partilerin temsilcileriyle görüştüler. Onların bize dediği şey şu; biz görüşeceğiz gerekli temasları kuracağız bir netice olur ise size döneceğiz. Bizimde onlardan isteğimiz şey şu; Her fırsatta Solhan’ın vekili olduğunu söyleyen siyasilerimizin bu dar günde, bu zor günde, zahmetli günde dertlerimizle dertlenmeleri, davamızla bu davayı benimsemeleri ve bir an önce bu derde bir derman olmalarını bekliyoruz. Bu aşamada yaptığımız görüşmede biz şunu anladık, eğer üstten etkili ve yetkililer şirket yöneticilerle uygun bir şekilde konuşurlarsa 35 kardeşimizin geri dönme ihtimalini biz düşünüyoruz. İstiyoruz ki bir an önce bu haksızlık son bulsun. 35 Ailemiz 35 güvenlik görevlisinden kastımız sadece 35 kişi değil aileleriyle beraber en az 350 kişiden bahsediyoruz. Ve Solhan gibi akrabalık ilişkileri, aşiret ilişkileri güçlü olan bir memlekette bu sayının daha da katlanacağına biz inanıyoruz. İstediğimiz şey şu bir an önce 35 güvenlik görevlisi kardeşimizin tekrar istihdam edilmesi onların yerine getirilecek yabancı olanlar, yöreyi tanımayan ve bizim kardeşlerimizden çok ta farklı olmayan kişilerin getirilip burada çalıştırılmasını biz uygun bulmuyoruz. Bizim çalışan güvenlik görevlileri asgari ücrettin az bir üstünü alırken buraya getirip istihdam edecekleri yabancılar en az 2 katı yada 4 bin lira bir maaşla çalıştırılacaktır. 6 yıl, 7 yıl buranın tozunu toprağını yutmuş, emek vermiş alın teri dökmüş hemşerilerimizi bir yana bırakılıp yabancıların yöreyi bilmeyen ve uzmanlık alanları tamamen aynı olan kişilerin burada çalıştırılmasını biz doğru bulmuyoruz. Bir an öncede yetkililerin bu işe el atmasını ve somut bir şekilde çözüm üretmelerini istiyoruz.”dedi.

Araç konvoyu ve imza kampanyası gerçekleşti 

35 Güvenlik görevlisi için ilçe merkezinde yapılan basın açıklaması akabinde araç konvoyu yapılarak Kalehan Barajına gidildi. Ve işten çıkarılan 35 güvenlik görevlisine destek olundu. 

İlçenin farklı yerlerinde imza kampanyası için açılan standlara halkın yoğun destek vermesi gözden kaçmadı. Ayrıca ilçenin merkezine destek amaçlı pankart ve dövizler asıldı.

 

Kaymakam Okumuş,”Görüşmeler devam ediyor, umarım olumlu netice alırız” 

35 güvenlik görevlisinin mağdur olmaması için gerekli girişimlerin olduğunu belirten Kaymakam Fatih Okumuş,”Görüşmelerimizin sonucunda, umarım olumlu netice alırız.”dedi. 

Görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Kaymakam Okumuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşüldüğünü 35 güvenlik görevlisinden 18 kişinin Genç Kalehan Barajına diğer 17 kişinin ise güvenlik korucusu olarak istihdam edilebileceğini söyledi. 

Mağdur edilen güvenlik görevlileri, Kaymakam Okumuş’a bugüne kadar yapıcı ve olumlu davranışından ötürü teşekkür ederek, Genç Kalehan barajına gitmek istemediklerini çünkü 1-2 ay içinde işlerine son verileceğini dile getirdiler. Güvenlikçiler, Bütün arkadaşlarının güvenlik korucusu olarak istihdam etmelerini talep ettiler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum