Advert
as

“Bingöl Balı Önemli Bir Maden Kadar Kıymetlidir”

“Bingöl Balı Önemli Bir Maden Kadar Kıymetlidir”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Balı önemli bir maden kadar kıymetlidir. Bingöl balının kimliğinin inşasını sağlayacağız” dedi.

Bingöl Üniversitesi yönetimi, bal yarışmasında dünya ikincisi olan arıcı Mücdettin Çakan’ı arılığında ziyaret etti. Bal üretimini yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Balı önemli bir maden kadar kıymetlidir. Bingöl balının kimliğinin inşasını sağlayacağız” dedi.

Bingöl Üniversitesi yönetiminden oluşan heyet, dünyanın en köklü ve prestijli organizasyonlarından olan 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi’nde 120 ülkeden 600 yarışmacının katıldığı yarışmada dünya 2.’si olan Mücdettin Çakan’ı, dünya ikincisi balı elde ettiği yerde ziyaret etti. Bingöl Merkeze bağlı Kartal Köyü’nde bulunan arılığına yapılan ziyarete Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, PİKOM’dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. Hakan Olgun, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve Bingöl Balı’nın standardize edilmesinde numune hazırlama projesi ekibinde yer alan Yüksek Kimyager Nevzat Çağlayan katıldı. Ziyaret kapsamında, dünyanın en iyi 2. Balının üretildiği yeri ve bal üretim sürecini yerinde incelendi. Kovanları ve arıları yakından inceleme fırsatı bulan heyet, üreticilerin sahada karşılaştıkları olumsuzlukları ve yaşadıkları sorunları da birinci ağızdan dinlemiş oldu.

 

Bingöl Balı’nın Kimliğinin İnşasını Sağlayacağız 

Gerçekleştirilen ziyareti değerlendiren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bizim için Bingöl Balı, değerli bir maden kadar kıymetlidir. Çünkü organik Bingöl Balı, şifa kaynağıdır. Coğrafi olarak Bingöl Çiçek Balı’nın değil Anadolu’daki, dünyadaki çiçek ballarının en iyisi olduğunu düşünüyoruz. Bunu bilimsel olarak standardize edip Bingöl sınırları içinde üretilen tüm balların karakteristik özelliklerini projelerimiz çerçevesinde inceleyeceğiz. Bilimsel olarak balımızın değerini ortaya koyabilirsek, hem insan sağlığı için hem de bölgesel kalkınma açısından balımızın önemini ortaya koymuş olacağız. Bu durumda başta arıcılarımız olmak üzere bölgemizin insanı kazanmış olacak. Biz Bingöl Üniversitesi olarak her zaman arıcılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Pilot Üniversite ile arıcılarımızın ve şehrimizin sosyal ve ekonomik hayatına da dokunmuş olacağız İnşallah.  Burada bizleri güzel bir misafirperverlik ile karşılayan ve ağırlayan bal üreticimiz Mücdettin Çakan Bey’e çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.



 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum