Advert
as

Tarım Müdürü Bahadır, İşletmeleri Yerinde İnceledi

Tarım Müdürü Bahadır, İşletmeleri Yerinde İnceledi

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl’de 9 adet Etçi tavuk çiftliği ve 6 adet Büyükbaş sığır işletmesi kurularak faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar 9. Etap kapsamında projeleri tamamlanan Etçi tavuk kümeslerini ve 12. Etap kapsamında yapımı devam eden Modern Damızlık Sığır İşletmelerini ziyaret ederek yatımcıların sorunlarını yerinde inceledi. 

İl Müdürü Bahadır konuya ilişkin yaptığı açıklamada; 2015 yılında Bingöl için Bakanlığın KKYDP kapsamında hayvancılık barınaklarına hibe desteği verilmesiyle beraber Bingöl’de 9 adet Etçi tavuk çiftliği ve 6 adet Büyükbaş sığır işletmesi kurularak faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. 

Modern hayvancılık işletmelerde hayvan refahını artırmasıyla birlikte hem verim hem de kalitede artışa sebep olacağını belirten İl Müdürü Bahadır; bu tesislerin ilimizde tarımsal gelirin çeşitlenmesi ve örnek teşkil etmiş olması açısından önemlidir. Bu potansiyelin artırılması için il müdürlüğümüzce çalışmalar tüm hızıyla devam ettirilecektir. Bu gün itibari ile ilimizde yılda 1.600.000 adet etçi broiler tavuk üretimi gerçekleşmektedir. Bu hem ilimiz ve ülke ekonomisi için ciddi bir katma değerdir. 

Ayrıca sayıları 9 bulacak olan büyük baş hayvan işletmeleri de, Sütaş AŞ entegre büyük baş hayvancılık işletmesi ve faaliyet gösteren diğer süt ve et işleme tesislerinin ham maddesinin karşılanması açısından önemlidir bu işletmelerdeki hayvan refahıyla ve modern teknikleri ile diğer işletmelere örnek olacaktır” dedi. 

Faaliyetleri yerinde inceleyen İl müdürü yatırımcılardan ve Teknik personellerden bilgi alan ve yatırımcıların karşılaştıkları sorunları dinleyen Bahadır ilgili kurumlarda sorunlara çözüm arayacağını belirterek bu tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum