Advert
as

“Solhanlılar, 35 Evladına Yapılan Bu Zulme Rıza Göstermeyecektir”

“Solhanlılar, 35 Evladına Yapılan Bu Zulme Rıza Göstermeyecektir”

Solhan’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak basın açıklamasında; “Solhanlılar, 35 evladına yapılan bu zulme rıza göstermeyecektir.”ifadelerine yer verdi.

Solhan’da faaliyet gösteren STK’lardan Solhan Eğitim Bir-Sen, Solhan-İHH, Çağrı-Der, Solhan-Der, Solhan İmam Hatip Platformu, Şimşirpınar-Der, Solhan Cihannüma, Ginc-Der ve Ömeran-Der ortak basın açıklamasında; “SOLHAN HALKI, bugün 35 evladına yapılan bu zulme rıza göstermediğini haykırıyor ve olumlu sonuç alınıncaya kadar bu hususta geri adım atılmayacağını her kesim ve yetkililerin bilmesini istiyoruz.”ifadelerine yer verdi. 

Açıklamanın devamında, “15 Temmuz 2018 gece yarısı operasyonuyla silahları ellerinden alınıp topluca görevlerine son verilen Yukarı Kalehan HES Barajının 35 Özel Güvenlik Görevlileri Kardeşlerimiz mağdur edilmiştir. 

Haksız ve Manidar bir zamanlamayla görevlerine son verilen 35 Güvenlik görevlisinin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda Solhan STK’ları olarak mağdur kardeşlerimizin yanındayız.

2011 yılından bu yana yapımı devam eden Yukarı Kalehan HES Barajının güvenliğini sağlayan 35 Güvenlik Görevlisi Kardeşlerimiz, kendi topraklarında kurulan ve yapımında ciddi emek sarf edip cefa çeken işçiler, bir nebze de olsa artık zahmetin Rahmete döneceği günlerin arefesinde, baraj faaliyete girer girmez görevlerine son verilmesi ve yerlerine başka güvenlik görevlisi alınacağı söylem ve eylemi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Bu söylem ve eylem sizinle işimiz bitti. Köprüyü geçene kadar ayı dayı muamelesinden başka bir şey değildir. Bu bir hakarettir ve bu insanlara başlı başına zulümdür. Topraklarını, Muhabbetini, emeğini, alın terini, insani ilişkilerdeki dürüstlüğünü hasılı kelam değer adına ne varsa ilk günkü hürmet ve izzetini ilgili yetkililere bir an bile esirgemeyen SOLHAN HALKI, bugün 35 evladına yapılan bu zulme rıza göstermediğini haykırıyor ve olumlu sonuç alınıncaya kadar bu hususta geri adım atılmayacağını her kesim ve yetkililerin bilmesini istiyoruz. Bugün yerelde dile gelen bu haykırış ve direniş yarın ULUSAL ALANDA haklı sesini ve direnişini duyurana dek devam edecek ve tarih bir kez daha EMEK ve EKMEK DAVASINDAN yana olacaktır.

Haklarında yargısız infaz verilen ve keyfi muameleye maruz kalan 35 özel güvenlik görevlilerinin haklı sesi, bugün onları savunanlarla binleri aşmış ve bu haklı davada müdahil olanların sınırları çoktan memleketin dört bir yanına ulaşmıştır çok şükür. Her halükarda bu durum 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri kanuna göre hukuksuzdur. Çünkü şirket burada toplu lokavt yoluna gitmiştir. 5188 sayılı yasaya göre toplu lokavt suçtur.

Birey ve toplum nezdinde de haksızlıktır. Çünkü ciddi bir gerekçe sunulmamış, işten çıkarılma durumu gerek öncesinde gerekse işten çıkarılma esnasında kendilerine bildirilmemiştir.

 

Hak ve hakkaniyet nezdinde bu muamele reva mı bu insanlara?

Kulların dahi kabul etmediği bu muamele, Yaradan nezdinde yerini ilgili ve yetkililerin vicdansız vicdanlarına havale ediyoruz. Yıllarca umut vaat edilen umutları suiistimal edilen ve neticede kendilerini kandırılmış addedilen bu bireylerin haklı davaları er yada geç hak ettiği değeri bulacaktır. Kul hakları gasp edilen ve başkasına peşkeş çekilmeye düşünülen bir EMEK -İŞVEREN muamelesi, bu ülkede EMEĞE değer veren herkesin üzerinde kafa yorması ve gelinen süreci izleyip değerlendirmesi vicdani bir meseledir. Çünkü yıllardır kendilerine söz verilmiş, barajın yapımı tamamlansa dahi işlerine devam edecekleri taahhüdü verilmiştir. Burada işçilerin aileleri de mağdur edilmiştir. Bu vakanın Sosyal ve Psikolojik boyutları ayrıca irdelenmeli ve gerekli dersler de çıkarılmalıdır.

İşçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Devlet Büyükleri başta olmak üzere tüm kesimlerin harekete geçmeleri gerektiği ortadadır. Ya kendi şirketlerinde kendi işlerine geri dönmeleri sağlanmalı ya da başka bir çözüm yoluna gidilmelidir.

Emekten, haktan ve adaletten yana olmayanlar, kendi içlerinde sınıf dayanışmasını, birlikteliği, örgütlülüğü sağlayan 35 özel güvenlikçilerin dostlarının ortak ve birleşik mücadelesi karşısında durabilmesi de mümkün değildir.

Solhan STK’ları olarak Solhanlı Özel Güvenlikçilerimizin onurlu direnişini selamlayarak, dayanışma duygularımızı ve Dualarımızı iletiyor, işten atılan kardeşlerimizin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini de Rezzak -ı Kerimimizden talep ediyoruz.” denildi.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum