Advert
as

Gazetecilere ‘Basın Bayramı’ Ziyaretleri

Gazetecilere ‘Basın Bayramı’ Ziyaretleri

Vali Ali Mantı, ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ dolayısıyla Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vali Ali Mantı, Vali Yardımcısı Cevat Gün, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Hüda Par Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş ve TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi Cuma Kararslan, ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ dolayısıyla Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler.

Vali Ali Mantı ve Vali Yardımcısı Cevat Gün, ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ dolayısıyla Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ettiler. Cemiyet başkanı Yunus Budak, yönetim kurulu ve üyeler tarafından karşılanan Vali Mantı, gazetecilerin basın bayramını kutladı. Gazetecilerin kamu ve memleket için çalıştığını belirten Vali Mantı, basının samimiyetle elinden geleni yaptığını kaydetti.

Vali Mantı’nın ziyaretinin akabinde Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, Hüda Par İl Başkanı Orhan Açıkbaş, eski il başkanı Hamdullah Tasalı ve Tema Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Cuma Kararslan, cemiyeti ziyaret ederek, gazetecilerin basın bayramını kutladılar.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, ziyaretten dolayı Vali Mantı, BİNTSO Başkanı Ayas, Hüda Par İl Başkanı Açıkbaş ve Tema temsilcisi Kararslan’a teşekkür etti.

Basın Bayramı Nedir?

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanıyor. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görüyor. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevi gören basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri. Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geliyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum