Advert
as

Rektör Çapak, İki Fakülte Müjdesini Verdi

Rektör Çapak, İki Fakülte Müjdesini Verdi

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak, Adalet Bölümü’nün Hukuk Fakültesi’ne, Eczane Hizmetleri Bölümü’nün de Eczacılık Fakültesi’ne dönüştürülmesi için altyapı çalışmalarına başladıklarının müjdesini verdi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl’de faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Ilıcalar’da bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesislerindeki basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Çapak, Adalet Bölümü’nün Hukuk Fakültesi’ne, Eczane Hizmetleri Bölümü’nün de Eczacılık Fakültesi’ne dönüştürülmesi için altyapı çalışmalarına başladıklarının müjdesini verdi. 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Hakan Olgun, Genel Sekreter Prof. Dr. Abdulah Taşkesen ve Genel Sekreter Yardımcısı Metin Suna’nın katıldığı basın toplantısında Bingöl Üniversitesi’nin hayata geçirilmiş ve geçirilmesi planlanan projeler başta olmak üzere; Pilot Üniversite’de gelinen son durum, öğrenci kontenjanı, termal tesislere yapılması planlanan aquapark, yeni öğrenci alacak programlar ile kültürel ve sanatsal etkinlikler aktarıldı. 

2018 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, gelinen son durum hakkında bilgi aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yenilikçi, araştıran, toplumsal sorumluluk üstlenen, bölgesel kalkınmaya önem veren ve en önemlisi toplumsal faydaya dönük bilim üreten bir üniversite sloganı ile çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. 

Bingöl Üniversiteli olmayı; uluslararası standartta, donanımlı ve nitelikli akademisyenlerden profesyonel eğitim almak, gündemi takip eden değil, gündem oluşturan bireyler yetiştirmek olarak nitelendiren Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin örnek üniversite olarak gösterilen bir düzeye geldiğini dile getirdi.

Bingöl Üniversitesi’nin 599 öğretim elemanı, 287 idari personeli, 100 sürekli işçisi, 28 tarım İşçisi, 82 güvenlik personeli, 17 bine yakın öğrencisi ve 12 bin 416 mezunu ile büyük bir aile olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çapak, sadece mevcut öğrencilerini değil mezun olan öğrencileri de mezuniyet sonrası daha yakından takip edeceklerini söyledi. 

Pilot Üniversite seçilme, Kıraat Merkezi’nin açılması, SÜTAŞ ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri, iki ay içerisinde açılışı yapılması planlanan son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası, yeni nizamiye girişi, 50 daireli lojman yapımı, hangar binası, yeni tahsis edilen orman arazisi ile MYO binası arasının birleştirilip tek kampüse çevirme ve daha birçok farklı atılımla güzel projenin yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Çapak,  yeni açılacak programlar hakkında da ayrıntılı bilgiler verdi.

 

İlk Kez Öğrenci Alınacak Bölüm ve Programlar 

Açılan yeni bölümler ve bu yıl alınacak öğrenci sayısı ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Çapak, “Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. Üniversitemize bu yıl toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı. YÖK’e bazı yeni bölümlerin açılması ve Diş Hekimliği Fakültemizin öğrenci alması talebimiz olumlu karşılanmıştı. Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Aşçılık Programı, Turist Rehberliği Programı ve Yerel Yönetimler Programlarımıza onay geldi. Fen Edebiyat Fakültesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı Programı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Gıda Mühendisliği Programı öğrenci alacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda İlk ve Acil Yardım Programı öğrenci alabilecek. Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Bitkileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları açıldı. Yine SÜTAŞ’ın kurulması ile beraber düşünürsek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı da fevkalade önem taşıyan bir bölüm oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Odyometri Programları da Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi’ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez halinde olacak. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacağına inancımız tam” dedi.

 

Tam Kayıt Durumunda Öğrenci Sayısı 17 Bini Geçecek 

Son mezunlardan sonra Bingöl Üniversitesi öğrenci sayısının 12 bin 512 olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemize bu yıl ayrılan toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanın dolması durumunda öğrenci sayımız 17 bin 216’ya ulaşmış olacak. Ayrıca lisansüstü programlarımıza bu yıl rekor düzeyde başvuru oldu. Fen Bilimleri Enstitüsü’ne alınacak 175 öğrenci için 237 başvuru, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün programları için açılan 194 kişilik kontenjana 463 başvuru ve Yaşayan Diller Enstitüsü’nün programları için ilan edilen 23 kişilik kontenjana ise 89 başvuru yapıldı. Toplamda alacağımız öğrenci sayımız 392’yken, 789 gibi rekor bir düzeyde Üniversitemize başvuru oldu” diye konuştu. 

Bingöl Üniversitesi tarafından 2010 yılı Nisan ayından bugüne toplam 401 kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinlik yapıldığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak,  2016 yılının başından günümüze kadar olan yaklaşık 200 tane kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinlik düzenledik.   2018 yılının başından temmuz ayına kadar ise 57 program gerçekleştirdik.  Bu faaliyetlerimizi tüm hızıyla devam ettireceğiz. Ekim ayında geniş kapsamlı uluslararası bir Gençlik Sempozyum’u düzenleyeceğiz. Eylül ayında da yine geniş kapsamlı din felsefesi temalı bir sempozyum planlıyoruz” diye ifade etti.

 

Pilot Üniversite ile Toplumsal ve Ekonomik Hayata Dokunacağız

Pilot Üniversite kapsamında değerlendirmeleri tamamlanıp desteklenen projelerin tüm hızıyla hayata geçirilmeye devam ettiğini ileten Prof. Dr. Çapak, “Pilot Üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi’nde saha çalışmalarına başlanan projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. Bingöl için toplumsal faydaya dönüşecek projelerin her birinin Bingöl’e büyük katkı yapması, en büyük hedeflerimiz arasında.  Bu kapsamda hazırlanan projelerimiz Bingöl Üniversitesi’ne, Bingöl’e ve bölgeye çok şey katacaktır. Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilmemiz bizim için çok kıymetli. Her bir projenin Bingöl’ümüze ve ülkemize maksimum fayda getirmesini sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bingöl basınının Bingöl’e çok büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Bizler daha güzel bir Bingöl için çabalıyoruz. Basınımız da bu işin en önemli parçalarından biridir. Basınımız her daim yapıcı bir tutum sergiliyor. Bingöl’ün imajının iyi bir şekilde yansıtılması için kendi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Hepinize teşekkürlerimiz iletiyorum” diye sözlerini noktaladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum