Advert
as

Köylülerin Asfalt Sevinci Kısa Sürdü

Köylülerin Asfalt Sevinci Kısa Sürdü

İki yıl önce Asmakaya Köyü grup yol yapımına başlanılan ve geçen yıl biten asfalt yol, toprak yola döndü. Yıllarca yollarına asfalt dökülsün diye bekleyen köylülerin sevinci kısa sürdü.

 

 

İki yıl önce Elmasırtı-Asmakaya Köyleri arasında yol yapımına başlanılan ve geçen yıl biten asfalt çalışması, toprak yola döndü. Yıllarca yollarına asfalt dökülsün diye bekleyen Elmasırtı, Kırık, Tarhan ve Asmakaya köy sakinlerin sevinci kısa sürdü.

Elmasırtı-Asmakaya köyleri arasındaki yollarının kısa sürede büyük hasar gördüğünü üzülerek anlatan Elmasırtı Köy Muhtarı Ahmet Bağcı,“ Birçok köye ulaşım sağlayan Asmakaya  grup yolunun yapılması için 30 yıl dört gözle bekledik ama asfalt yol bir yılda toprak yola döndü. Ayrıca yapılan tüm asfalt yollara 2 kat asfalt dökülmesi gerekirken grup yoluna 1 kat asfalt döküldü. Yaklaşık 7-8 milyon harcanarak yapılan yol bir yılda büyük hasar gördü. Acaba yapılan asfalt yol düzgün mü yapılmadı yoksa demiryoluna çalışan ağır tonajlı araçlar nedeni ile bir yılda mahvoldu. Bunun araştırmasını ve en kısa zamanda çözüm bulunmasını istiyoruz.”dedi.

 

Bazı köylüler ise ilk defa asfalt yola kavuştuklarını ama kısa sürdüğünü belirterek, “Bizim grup yolu 6 köy ile onlarca mezraya ulaşım sağlamaktadır. Yapılan yol düzgün ve sağlam yapılmadığı gibi kimse yolu kontrol etmedi. Yol çalışmaları basit şekilde yapıldı. Dünya kadar para harcandı. Yazık değil mi bu devletin parasına. Birde demiryoluna çalışan ağır tonajlı kamyonların geçişi yolumuzu tamamen bozdu. Biz bu asfaltı 20-30 yıl bekledik ama eski haline döndü. Bu duruma kalıcı bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum