Advert
as

Vali ve Kaymakamlara "Cumhurbaşkanını Temsil" Vasfı

Vali ve Kaymakamlara

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, vali ve kaymakamlara cumhurbaşkanını temsil vasfı verildi.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, İçişleri Bakanlığı tarafından "Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı.

 

8 Haziran 2011 tarihli ve 27958 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'ne 72'nci maddeden sonra gelmek üzere 72/A maddesi eklendi.

 

Buna göre, vali ilde devletin ve cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası; kaymakam ise ilçede cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtası oldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum