Advert
as

35 Güvenlik Görevlisi, Hukuki Mücadele Başlattı

35 Güvenlik Görevlisi, Hukuki Mücadele Başlattı

Kalehan Barajında işten çıkarılan Solhanlı 35 özel güvenlik görevlisinin yerine işe alınan yeni güvenlik personelleri, Jandarma Özel Harekat himayesinde işe başlamasıyla birlikte, mağdur edilen güvenlik görevlileri, hukuki mücadele başlattı.

15 Temmuz gecesinde Kalehan Barajında çalışan 35 güvenlik görevlisinin işine son verilmesinin ardından 15 gün sonra JÖH (Jandarma Özel Harekat) himayesinde yeni işe alınan güvenlikçilerin iş başı yapmasıyla 7 yıldır çalışan 35 güvenlik görevlisi, baraj bölgesini terk etti. Mağdur 35 güvenlik görevlisi, mahkeme sürecini başlattıklarını belirttiler. 

Kalehan HES barajında 15 gün önce işlerine son verilen 35 güvenlik görevlisi, şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi beklerken,  şirket yönetimi tarafından yeni alınan güvenlikçilerin göreve başlamasıyla baraj bölgesini terk etti. 7 yıldır çalışan 35 güvenlik görevlisi,  mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Hukuki süreç başlattıklarını dile getirdiler. 

 

“Mağdur 35 güvenlik görevlisi işe dönmeyi beklerken şirket yeni güvenlik elamanı aldı” 

Mağdur edilen güvenlik görevlileri adına açıklamalarda bulunan Abdullah Çiftçi, 2012 yılından beri Kalehan Enerji barajında 35 kişi güvenlik görevlisi olarak görev yaptıklarını söyledi. 

Çiftçi, “15 Temmuz gecesi sabaha doğru saat 04.00 sıralarında güvenlik amirlerimiz tarafından silahlarınız ‘balistiğe gönderilecek’ bahanesiyle elimizden alınarak görevimize son verildi. İki haftadır baraj bölgesini terk etmeyerek gerek siyasilerin gerekse bürokrasilerin mağduriyetimize bir çözüm bulunması için gerekli tüm girişimler sonuçsuz kaldı.  Yeni işe alınan güvenlikçiler Jandarma Özel Harekat himayesinde iş başı yapmasıyla 35 güvenlik görevlisi olarak baraj bölgesini terk etmek zorunda kaldık.” dedi.

 

“Hakkımızı mahkemede arayacağız” 

Haklarını almak için hukuki süreci başlattıklarını belirten Çiftçi, “Bugün itibariyle işten atılan biz güvenlik görevlileri için hukuki süreç başladı. Avukatımız işe iade ve tazminatlar için dava açacak. Bu süreçte herkesten destek bekliyoruz. Pazartesi günü Ak Parti Bingöl Milletvekili Sayın Feyzi Berdibek ile görüşmemiz olacaktır. Mağduriyetimizin giderilmesi için talepte bulunacağız. ”ifadelerini kullandı.

 

“Mağduriyet sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz”

Yaşadıkları mağduriyet sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Çiftçi,“Desteklerinden dolayı Ak Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek’e, bu süreçte bizleri ziyaret edip yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş’a, İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız’a, HÜDA PAR İl ve İlçe Teşkilatına, yaptıkları haberlerle sesimizi duyurulmasını sağlayan İlke Haber Ajansı’na,  Solhan Haber Gazetesi ile Solhan’ın Sesi Gazetesine, İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının çabalarından ötürü teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum