Advert
as

Bingöl'de 157 Ağıl Teslim Edildi

Bingöl'de 157 Ağıl Teslim Edildi

Tarım İl Müdürü Burhan Bahadır, 2014 yılından bu yana hazırlanan proje kapsamında 157 ahır/ağılın yetiştiricilere teslim edildiğini söyledi.

2014 yılından bu yana hazırlanan proje kapsamında 157 ahır/ağılın yetiştiricilere teslim edildiğini söyleyen Tarım İl Müdürü Burhan Bahadır, “Yetiştiricilerimize yeni işletmelerinde bereketli ve bol kazanç diliyorum.”dedi.

 

Özellikle Doğu Anadolu bölgesinde proje kapsamında yapılan ahır inşaatlarının ivme kazandığını belirten Bahadır, 35 ilde hayvancılık yatırımlarının desteklendiğini söyledi.

 

Bahadır; “Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünce 2014-2018 yılları arasında uygulanmak üzere Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Konya Ovası ve Doğu Karadeniz Projeleri Kapsamındaki 35 ilde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin olarak hibe programı başlatılmıştır. 2017 yılında desteklemeden yararlanacak il sayısı 41 çıkarılarak yüzde 50 hibeli ahır/ağıl yapım projesi ayrıca bir ivme kazanmıştır. 2014 yılından beri ilimizde uygulanan proje çerçevesinde 157 ahır/ağıl inşaatı tamamlanarak yetiştiricilere teslim edilmiştir. Önceki yıldan İnşaatı devam eden ve bu yıl inşaatı onaylanan yetiştiricilerin ahır/ağıl inşaatlarının bitmesi ile birlikte bu sayının 195 olması beklenmektedir. Bu kapsamda yapımı biten 157 ahır/ağılın toplam inşaat yatırım tutarı 28 milyon 77 bin TL olup, yetiştiricilere ödenen hibe tutarı 13 milyon 643 bin 872 TL'dir. Yetiştiricilerimize yeni işletmelerinde bereketli ve bol kazanç diliyorum” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum