Advert
as

Bingöl'de Kurban Satışları Başladı

Bingöl'de Kurban Satışları Başladı

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kurbanlık satışları başladı.

Bingöl'de Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yeni bu yıl faaliyete geçen canlı hayvan pazarında kurban satışları başladı. 

Yeni canlı hayvan pazarında kurbanlıklar, küçükbaş hayvanlar 800 ile bin 100 TL, büyükbaş hayvanlar ise 5 ile 15 bin TL arasında alıcı buluyor. 

Bingöl Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından geçen yıl inşa edilen ve bu yıl hizmete giren canlı hayvan pazarı hareketlendi. Besiciler, pazara kurbanlıklarını getirip satışa sunuyor. Kentte kurbanlık fiyatları büyükşehirlere göre daha uygun satılıyor. Küçükbaş hayvanlar 700 ile bin 100 TL, büyükbaş hayvanlar ise 5 ile 12 bin TL arasında değişen fiyatlardan alıcı buluyor. 

Yeni hizmete giren canlı havyan ve satışları başlayan kurbanlıklar hakkında konuşan Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, Bingöl’e kazandırılan yeni canlı hayvan pazarında kurbanlıkların satışının başladığını söyledi.

 

Bingöl’de yakın zamanda faaliyete giren hayvan pazarında kurbanlık satışı başladı 

Bingöl’de bir ilk olarak yapılan yeni canlı hayvan pazarı ile ilgili bilgi veren Kaysadu, “Canlı hayvan pazarımız suyundan tutun idari binasına kadar tam teşekküllü bir yatırımdır. Bingöl’de şimdiye kadar canlı hayvan pazarımız yoktu ve hayvanlar maalesef mahalle kenarlarında, çarşı içlerinde Kurban Bayramı’na yakın satılıp, hatta kesimi bile yapılıyordu. Bundan sonra daha hijyenik bir yerde vatandaşımız ve besicilerimiz burada istediği gibi alım satım işini yapabilecekler. Bayrama az bir süre kaldı. Besicilerimiz hayvanlarını getirip satışa sunmaya başladı.” dedi.  

Yapılan bu canlı hayvan pazarı belediye ile imzalanan protokol çerçevesinde birliklerine 10 yıl süreyle devredildiğini söyleyen Kaysadu, “Birliğimizde bu yıl ilk olarak besicilerimize ve vatandaşlarımıza daha ekonomik bir şekilde büyük ile küçükbaş hayvanlarda yardımcı olacağız. Küçükbaş kurbanlıklarının fiyatı 800 TL ile bin 100 TL arasında değişirken, büyükbaş kurbanlıklarda ise bu fiyat 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor.” ifadelerini kullandı.

 

“İnsanlarımız pazar konusunda gerçekten çok çile çekti”

Kaysadu şunları söyledi: “Bu canlı hayvan pazarı Koyun Keçi Birliği’mize devredilmiş bizler de ilimize, ülkemize hizmet etmek için gerçekten özveriyle çalışıyoruz.  İlimizde şimdiye kadar bu pazar konusunda gerçekten insanlarımız çok çile çekmişti.  Bu konu da gayret gösteren Belediye başkanımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Koyun Keçi Birliği olarak da bir insanlarımıza hizmetleri sunacağız. Bu pazar da büyükbaş olsun, küçükbaş olsun, koyun, keçi ve oğlak ne derseniz pazarımız de şu anda mevcuttur.” 

Bingöl’ün ekonomisi yüzde 60’şı hayvancılık üzerine olduğunu dile getiren Kaysadu, Koyun Keçi Birliği olarak hayvancılık alanında halka en iyi hizmeti en iyi seviyede en iyi şekilde sunmaya çalışacaklarını söyledi.

 

“Birkaç gün içinde canlı hayvan pazarımız canlanacak” 

Yeni açılan canlı hayvan pazarında bulunan tüm yerlerin kurbanlık satışı yapmak isteyenler tarafından kiralandığını ifade eden Kaysadu,  “Şu anda burada canlı pazarımızda bulunan yerler kiralanmıştır, kim nereye hayvanı getirecek.  Eğer burada bir yer sıkıntısı olursa pazarımızın dışında değil de canlı hayvan pazarı içerisinde başka bölümleri de yine hizmete sunacağız.  İnsanlarımızı mağdur etmeyeceğiz.” diye konuştu. 

Yeni açılan canlı hayvan pazarında kurbanlık koyun satışını yapan Abdülhamid Ayan da, bugüne kadar Bingöl’de modern canlı hayvan pazarının olmadığını belirterek, canlı hayvan pazarının açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

“Kurban satışlarımız başladı devam ediyor”

Kurbanlık satışını yapan Ayan, yeni hayvan pazarının açılmasını değerlendirerek şunları söyledi:  “Allah razı olsun belediyemizden, belediye başkanımızdan modern bir hayvan pazarımız şu an vardır.  Rahatlıkla hayvanlarımızı getirip satabiliyoruz. Bu konuda emeği geçen Koyun Keçi birliği başkanı Ali Kaysadu’ya teşekkür ediyoruz. Herkesin haberi olsun hayvan pazarımız var. Eskiden böyle bir yerimiz yoktu. Şehire getirdiğimiz hayvanları çarşıda, sokak ve mahalle aralarında satmaya çalışıyorduk bundan dolayı sıkıntı çekiyorduk. Şu anda daha rahat bir şekilde hayvanları pazara getirip, satıyoruz. Hizmet açısından dört dörtlük modern bir hayvan pazarımız var. Kurbanlıkları Karlıova’dan getirdik.  Buraya her yerden kurbanlık gelmeye başladı. Küçükbaş hayvan bin 200 ile bin 500 kadar var, büyükbaş hayvanlar ise 7, 8 bin den başlıyor 20 bin TL’ye kadar hayvan var burada. Kurban satışımız başladı devam ediyor. Satışlarımız iyi.” 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum