Advert
as

Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?

Kurban Bayramında Nasıl Beslenmeliyiz?

Solhan Devlet Hastanesinde görevli olan Diyetisyen Nur Cengiz, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara, etin tüketimi konusunda bazı uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı öncesi bazı uyarılarda bulunan Solhan Devlet Hastanesinde görevli Diyetisyen Nur Cengiz, vatandaşların bayramda eti dikkatli tüketmeleri gerektiğini belirtti. 

Etin, sindirimi zor bir yiyecek olduğunu belirten Cengiz “Önümüz Kurban Bayramı. Bayram herkesin bir araya geldiği neşe ve mutluluk dolu zamanlardır. Bu neşe dolu günleri dikkatsiz beslenerek sağlığımıza zarar verdiğimiz zamanlar olmasını istemeyiz. Kurban bayramı et ve tatlı tüketiminin artacağı günlerdir. Peki, ne gibi şeylere dikkat etmeliyiz;

                -Öncelikle et sindirimi zor bir besindir, özellikle kesildikten sonra dinlendirilmeden tüketildiğinde sindirimi zor olacağından hazımsızlık, midede şişlik gibi sıkıntılara sebep olur.

                -Fazla et tüketmek kolestrol, kalp ve karaciğer hastaları için sakıncalıdır. Dikkatli tüketmeleri gerekmektedir.

                -Eti kavurma ve kızartma şeklinde pişirmek yerine fırında, haşlama veya ızgara yöntemini tercih etmek gerekir

                -Etin yanında bol miktarda yeşillik ve c vitamini içeren limon gibi besinler tüketmek etten sağlayacağımız yararı arttıracaktır ve aynı zamanda lifli gıdalar tüketmek bağırsak sıkıntısına karşı etkili olacaktır.

                -Sağlıklı bir ömür için gerekli olan bir diğer nokta fiziksel aktivite. Bayramda ziyaretlere gideceğimiz yerlere yürüyerek giderek veya akşam 30-45 dk. yürüyüş yaparak fiziksel aktiviteyi bırakmamış oluruz.

                -Günlük 2-2,5  litre su tüketimi ihmal edilmemelidir

                -Güne hafif bir kahvaltıyla başlamak günün devamında fazla kalori almamıza engel olacaktır

-ve gelelim bayram şeker ve tatlılarına… demiyorum ki hiç tatlı yemeyeceğiz. Yeter ki miktara dikkat edilsin ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edilsin. Az Tatlılı, Bol Neşeli Bayramlar Dilerim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum