Advert
as

Bingöl’de İlk Defa Müftü, Nikah Kıydı

Bingöl’de İlk Defa Müftü, Nikah Kıydı

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından Müftülük Nikâh Salonunda ilk resmi nikah kıyıldı.

Müftülere nikah kıyma yetkisi değişikliğini içeren tasarının bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından Bingöl’de ilk nikah, Gurbet Korkmaz ve Hakan Keskin çiftine kıyıldı. 

Bingöl İl Müftülüğüne evlenmek için başvuran Hakan Keskin ve Gurbet Korkmaz resmi nikah işlemleri için gerekli evrakları tamamlamaları sonrası, randevularını aldılar. 

Bugün beyanlarına ve evlenmek için ibraz ettikleri belgelere göre evlenme engelleri bulunmayan Hakan ve Gurbet çiftinin nikahlarını İl Müftüsü Muharrem Genç, şahitlerin huzurunda kıydı.

 

"Bazen biriniz kızar, diğeriniz yumuşak olsun"

Nikah cüzdanını geline takdim eden İl Müftüsü Genç, yeni çifte mutlu bir yuva için tavsiyelerde bulundu.

Müftü Genç, "Gelin ve damadımızı tebrik ediyorum. Huzur içerisinde bir ömür geçirmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  Mübarek olsun inşallah.  Çocuk konusunda bir şey demiyorum zaten Sayın Cumhurbaşkanımız 3 tane istiyor. Onun üzeri ülkemiz için çok önemli. Hayırlı mübarek olsun inşallah. Bazen biriniz kızar, diğeriz yumuşak olsun. Hayat her zaman tek düzey gitmiyor. Hayat bazen acı, bazen tatlı olur. Bunun acısını ve mutluluğunu değerlendirin. Göreceksiniz hayat çok tatlı ve güzel olacaktır. Hayatta birbirinizi sıkıntıya düşürmeden huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamayı Cenabı Allah’tan niyaz ederiz." dedi.

 

"İlk olduğumuz için çok mutluyuz"

Müftülük tarafından nikahı kıyılan ilk çift olma sevincini yaşadıklarını söyleyen gelin Gurbet Korkmaz, "Bingöl’de müftülük tarafından ilk olarak bizim nikahımız kıyıldığı için çok memnunuz. Çok teşekkür ediyorum. Bu bizim için bir sürpriz oldu. Müftülüğe de çok teşekkür ederiz. Gerçekten şu an çok mutluyuz. Herkese teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum