Advert
as

Afrika’dan Selam Getiren Senegalli Mustafa Solhan’da

Afrika’dan Selam Getiren Senegalli Mustafa Solhan’da

İstanbul’dan bisikletiyle Türkiye turuna çıkan Senagalli Mustafa Ndiaye, Solhan Haber Gazetemizi ziyaret etti.

İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Senegalli Mustafa Ndiaye, bisikletle Türkiye'yi dolaşarak, Afrika'yı anlatıyor. Bisikletle Türkiye turuna çıkan Senegalli Mustafa, gittiği her şehre Afrika'nın selamını götürüyor. 

Yolculuğuna İstanbul’dan başlayıp Kocaeli, Bolu, Kastamonu üzerinden Karadeniz illerini gezen Ndiaye, Erzurum üzerinden Solhan’a ulaştı. Senegalli Mustafa, Solhan’da Yüzen Ada’yı gezdikten sonra ilçe merkezinde gazetemizi ziyaret etti. Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmed Çiftçi ile bir süre sohbet eden Senegalli Mustafa, daha sonra Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç ile bir araya geldi. 

Yol boyunca sohbet ettiği kişilere "Afrika hakkında yanlış bilgilere sahip olanlara Afrika'yı anlattığını belirten Ndiaye, yolculuktaki en büyük amacının insanların medyadan Afrika hakkındaki olumsuz imajını değiştirmek olduğunu vurguladı. 

Ndiaye, gittiği yerlere "Afrika'nın selamını" götürdüğünü ve karşılaştığı insanların selamını da Afrikalı kardeşlerine ulaştırmak için çalışacağını belirterek, "Bir diğer amacım ise karşılaştığım insanların fotoğraflarını çekip, Afrikalı kardeşlerime ulaştırmak. Selamla bu ikisi arasındaki köprüyü oluşturmak istiyorum." dedi. 

Mustafa Ndiaye, yolculuğunu tamamladıktan sonra eğitimi sebebiyle İstanbul'a dönecek.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum