Advert
as

“Sağlıksız Su Cinayettir”

“Sağlıksız Su Cinayettir”

Sosyal medya ve kamuoyunda su ve tahlil sonuçları üzerinden algı operasyonlarına maruz kaldıklarını söyleyen BİNPINAR Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tütünen, ‘‘Türkiye’de ilk 10 firma arasındayız. Tahlil sonuçlarımız ortadadır. Suyun sağlıksız olmasına göz yummak bir cinayettir.’’ dedi.

Binpınar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tütünen, son günlerde sosyal medya ve kamuoyunda su satış fiyatı ve tahlil sonuçları üzerinden algı operasyonuna maruz kaldıklarını belirterek iddialara yanıt verdi. Tahlil sonuçlarını ortada olduğunu söyleyen Tütünen, ‘‘diğer illerde bir sıkıntı olmamasına rağmen Bingöl’de aleyhimize algı operasyonları yapılıyor. Tahlil sonuçlarımız ortadadır. Doğu Anadolu’da iki doğal kaynak suyundan biri biziz, çoğu sondaj suyundan üretilen sulardır. Türkiye’nin en iyi tahlil sonuçlarına sahip on firması arasındayız. İnsan sağlığı ile oynayamayız.’’ dedi.

Tahlillerin Bingöl’ün yanı sıra Diyarbakır ve Erzurum’da da yapıldığını ve kendilerini buna müdahale şanslarının olmadığını söyleyen Tütünen, ‘‘ tahlillerimiz Bingöl’ün yanı sıra Diyarbakır ve Erzurum’da aylık periyotlarla yapılıyor. Bizim bu tahlillere müdahale etme şansımız yok. Zaten vicdana da sığmaz bu. Yanlış bir tahlil 250 bin TL ceza ve fabrika kapatmaya kadar gidiyor. Bizde buna dikkat etmek zorundayız. Algı operasyonlarıyla kimse bizi yıpratmaya çalışmasın. Kaynağımız belli, yerimiz belli dileyen gelip kaynağımızı yerinde göre bilir. Bunların haricinde kendi bünyemizde kurduğumuz laboratuarda günlük olarak bizde tahlillerimizi yapıyoruz. Tekrardan altını çizerek belirtmek istiyorum ki ürünlerimizin sağlık açısından hiçbir sakıncası yoktur. Suyun sağlıksız olmasına göz yummak bir cinayettir. Bizde bu vebali üstümüze alamayız.’’ şeklinde konuştu.

 

“Su Fiyatlarındaki Artış Esnafın %300 Kar Koymasından Kaynaklanıyor” 

Su fiyatlarındaki artış ile ilgili açıklamalarda bulunan Tütünen, ‘‘ Suların fahiş fiyatlarla satılmasının bizlerle bir alakası yoktur. Biz suyu 34 kuruştan dağıtıcı firmaya veriyoruz. Dağıtıcı firma ise 38-40 kuruş bandında esnafımıza veriyor. 34 kuruş içerisinde bizim kurum olarak yüzde 3 ile 5 arasında bir kar marjımız var. Ancak suyu dağıtıcı firmadan 38 kuruşa  alan yerel esnaf, yüzde 200 ile 300 arasında değişen kar marjı koyarak suyu 1 TL’den satıyor. Amerikan markası kolalara yüzde 10 kar koyan esnaf, yerel ürüne yüzde 200 kar koyuyorsa burada suçlu kurumumuz mudur? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.’’ dedi. 

Sosyal medyada yer alan ‘‘Bingöl suyu Elazığ’da daha ucuz’’ söylentilerine açıklık getiren Tütünen, ‘‘Elazığ’da özel bir durum yaşandı. Orda dağıtım yapan bayi iflas etti. Elinde ki ürünlerimiz icra yolu ile üçüncü şahıslara satıldı. Bu üçüncü şahıslarda ürünlerimizi bir haftalık süre ile ucuz fiyatta piyasaya sattılar. Tamamen bizim bilgimiz dışında gelişen bir olay, bilgimiz olsaydı ürünlerimizi kendimiz satın alırdık. Türkiye’nin her noktasında ürünlerimiz nakliye eklenerek aynı fiyattan satılmaktadır. İllere göre değişen bir fiyat politikamızın olması mümkün değildir.’’ şeklinde konuştu. 

Firmaları hakkında algı operasyonu yapıldığını ve bu duruma tepki gösteren Tütünen, ‘‘Diyarbakır, Van, Muş gibi çevre illerde en çok tercih edilen su olmamıza rağmen kendi memleketimiz Bingöl’de bu algı operasyonları ile karşılaşmak bizleri üzüyor. Bingöl’ün üretim bazlı en çok ihracat yapan, en çok ciro yapan firmasıyız. 2019 yılında İhracat hacmimizi 10 milyon TL olarak hedeflemekteyiz. Almanya, Avusturya ve Çekya’ya ihracat yapıyoruz. Bayram’dan sonra hicaz bölgesine ihracatımız başlayacak. Fabrikamızda 83, bayilerimizde 220 kişi istihdam ediyoruz. Şehrin ekonomisine bu kadar katkı sağlamasına rağmen algı operasyonlarıyla bizleri yıpratmak yerine, Bingöl’ün bize sahip çıkmasını istiyoruz.’’ dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum