Advert
as

Çocuklar,'Kırmızı Düdükle' Hayat Kurtaracak

Çocuklar,'Kırmızı Düdükle' Hayat Kurtaracak

Kurban Bayramı tatilinde meydana gelebilecek kazaları azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulaması tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de yapıldı.

Kurban Bayramı’nda meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 ilde başlatılan ’Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi Solhan’da uygulandı. 

Solhan İlçe Emniyet Müdür Vekili Vehbi Sarıkaya, Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Trafik kontrol noktasında trafik polisi ekipleri ile birlikte ‘Hatalı sürücüye kırmızı düdük’ uygulamasını gerçekleştirdi. Uygulamada çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durdurulup, araç içerisinde bulunan ailelere proje hakkında bilgiler verildi. Araçta bulunan çocuklara ekipler tarafından kırmızı düdük, tişört, şapka ve trafik polis kartı verilirken, çocukların sürücülerin kurallara uymaması halinde kırmızı düdüğü çalması istendi. 

Uygulama hakkında açıklama yapan İlçe Emniyet Müdür Vekili Vehbi Sarıkaya,“Bugün bayram öncesi arefeye bir gün kala, batı illerinden, ilçemizden, Muş, Bitlis ve Van istikametine D300 karayolu üzerinde seyahat eden bayrama giden, sürücülerimiz ve ailelerini kırmızı düdük kampanyası konusunda hem uygulama, hem de bilgilendirme yapıyoruz. Burada sürücülerimizin arkada oturan çocuklarına düdük, şapka ve tişörtler vererek bu yolculuklarını yaparken çocukların araç içindeki bir fahri trafik polisi olmalarını sağlayıp düdükleriyle babalarının veya sürücülerin hatalı solama, hız ihlali, emniyet kemeri veya cep telefonu ile konuşma gibi kusurlarında düdük çalmalarını istiyoruz. Bu şekilde sürücülerimizin daha dikkatli ve duyarlı hale gelerek güzel, sağlıklı ve kazasız, belasız bir seyahat sürmelerini sağlamaya bu doğrultuda bir hedefe ulaşmayı düşünüyoruz. Uygulamalarımız devam ediyor Solhan ilçemizde bayram süresince, bayram boyunca, bayram öncesi ve sonrasında trafik uygulamalarımız devam edecektir. Herhangi bir kaza, yaralamalı veya ölümlü kazaların önüne geçmek için her türlü tedbirleri aldık. Gerekli çalışmalarımız devam etmektedir teşekkür ederim.”dedi.



 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum