Advert
as

Sivrisinek Isırığına Doğal Çözüm!

Sivrisinek Isırığına Doğal Çözüm!

Bu günlerde yaşadığımız en sinir bozucu olaylardan biri, etrafta dolanıp vız sesleriyle can sıkan küçük kan emicilerin, vücudumuzda bıraktığı kaşıntılar.

Özellikle yaz aylarında geceleri uykusuz bırakan sivrisinek ısırıklarının acısını ve kaşıntısını, evde kolaylıkla yok etmek mümkün. Bilhassa bataklık ve sineklerin çabuk ürediği bölgelerde, sinek sokmasına karşı büyük bir mücadele var. 

Hele ki sineklerin karşı koyamadığı kan grupları ve deri tiplerinde korunma amaçlı hazırlıklar yapılıyor. Kimisi sinek ilacı ile kimisi ise değişik bitkisel karışımlarla, sinekleri kendinden uzak tutmak için çaba sarf ediyor. 

Fakat çoğu zaman sivrisinekler bir yolunu bulup yapacağını yapıyor ve vücudumuzun farklı noktalarında kaşıntı, kızarıklık ve şişmelere neden oluyor. Bu yazımızda sinek sokması ve ısırması için doğal tedavi yöntemlerini bulacaksınız.

İşte sivrisinek ısırıkların kaşınmasını önleyecek ve geçmesinde yardımcı olacak ‘en doğal' çözümler:

 

Seloteyp

Sivrisinek ısırması ve sokmasına karşı ilk ve en etkili yöntem; seloteyp (para bandı). Sakın yanlış duyduğunuzu düşünmeyin. Sinekler ısırdıkları bölgelere bir tür kimyasal bırakır. Bu kimyasal sonucunda ise kaşıntı, kızarıklık ve şişlik oluşur. Seloteyp ise bu kimyasalı çok kolay bir şekilde deriden ayırma özelliğine sahiptir. Isırıklara seloteyp yapıştırın ve çekin. Bu yöntem bütün zararlı kimyasalları deriden uzaklaştırır.

 

Sarımsak

Sinek ısırması ve sivrisinek sokmasına karşı en etkili çözüm yolu sarımsaktır. 1-2 diş sarımsağı ikiye böldükten sonra sulu kısmını, sineğin ısırdığı bölgenin üzerinde gezdirin. Bu formül kaşıntıyı anında kesecektir.

 

Dış Macunu

Sivrisinek ısırığına, ufak bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alır.

 

Bal

Faydaları saymakla bitmeyen bal, anti bakteriyel etkiye sahiptir. Isırığın üzerine bir miktar damlattığınızda kaşıntının geçmesi uzun sürmeyecektir.

 

Muz Kabuğu

Muz kabuğunun iç kısmını, sivrisineğin ısırdığı bölge üzerine sürerek masaj yaparsanız; kısa bir süre sonra yaşadığınız kaşıntı hissi neredeyse tamamen yok olur. Hatta buzdolabından çıkarılan soğuk kabuk daha etkili olmaktadır.

 

Buz Küpleri

Yeni ısırıldıysanız, 3-4 buz küpü tam olarak aradığınız şey olabilir. Buz, kaşıntı bölgesini uyuşturarak ısırık sonrası şişmeyi önler. Buzları bir havluya sarıp, 10 dakika ya da katlanabileceğiniz kadar süreyle ısırıkların üzerine baskı yapın.

 

Sallama Çay Poşeti

Çaydaki doğal ‘tanin' maddesi, kanamayı durdurucu-büzücü etkisiyle, rahatsız edici toksinleri vücudunuzdan atarak, rahatsızlığınızı azaltır. Kullanılmış bir çay poşetini, kaşıntılarınız azalana kadar ısırıkların üzerine bastırın.

 

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacındaki antiseptik özellik, özellikle deri kökenli rahatsızlıklarınızda size yardımcı olacaktır. Sivrisinek ısırıkları buna dâhil tabii. Bir pamuğa birazcık çay ağacı yağı koyun ve ısırığın olduğu bölgeye hafifçe sürün. Lavanta ve nane yağı da aynı zamanda işinize yarayabilir.

 

Kabartma Tozu

Kabartma tozuna birkaç damla su ekleyin, bir kapta karıştırın ve direk ısırığın üzerine uygulayın. Kuruyana kadar bekleyin. Kabartma tozundaki alkaliklik, enfekte olmuş bölgenin pH dengesini nötralize ederek, kaşıntıyı azaltacaktır.

 

Elma Sirkesi

Aynı kabartma tozunda olduğu gibi, bölgeyi nötralize ederek enfeksiyonlu kısımdan kurtulmanıza yarar. Kullanılan elma sirkesi, diğer sirke türlerine göre daha az asidik olduğu için, doğal pH dengesini yakalayabilmek için idealdir.

 

Aloevera

Genelde güneş yanıklarını tedavi etmekte kullanılan aloevera, aynı zamanda sinek ısırıklarına birebir. Eğer tazesi varsa bulmaya çalışın, yoksa da jelini eczaneden temin edebilirsiniz. Eğer fresh'ini bulursanız, içteki jelimsi kısmını çıkarıp, ısırığın üzerine hafifçe bastırın.

 

Nane Lapası 

Nane yapraklarını havan yardımıyla ezerek bir macun haline getirin ve ısırıkların üzerine uygulayarak o verdiği "fresh" hissi tadabilirsiniz. Eğer havan gibi bir şey yoksa naneyi en doğal ezme yolu olan –ısırıp çiğneyerek- enfekte olmuş bölgeye uygulayabilirsiniz.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum