Advert
as

3 Yıl Aynı Ürünü Eken Çiftçiye Destek

3 Yıl Aynı Ürünü Eken Çiftçiye Destek

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arka arkaya 3 yıl aynı ürünü eken çiftçilere destek ödemesi yapılacağı belirtildi.

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, arka arkaya 3 yıl aynı ürünü eken çiftçilere destek ödemesi yapılacağı belirtildi. 

Bingöl Tarım ve Orman Müdürlüğü açıklamasında, 

“2018 Yılında Yapılacak Olan Tarımsal Desteklemeler T.C. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2018/17)” kapsamında yürütülmektedir. 

08 Haziran 2018 tarih ve 30445 sayı ile T.C. Resmi Gazetede, Tebliğin 22.maddesinin birinci fıkrasının (kk) bendinde değişikliğe gidilmiş olup; (kk) 2018 üretim yılından başlamak üzere, örtüaltı üretimler ve çeltik hariç olmak üzere ‘Bir parsele aynı tek yıllık bitki arka arkaya üç kez ekilirse, üçüncü üretim için bu Tebliğde belirtilen destekleme ödemeleri yapılmaz’ hükmü getirilmiştir.

Sağlıklı ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, doğaya zarar vermemek şartıyla gelecek nesilleri korumak, kimyasal maddelerin zararlarının insan, çevre ve hayvanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerden korunmak, üretim masraflarını düşürmek amacıyla desteklemelerden yararlanmada münavebe şartı getirilmiştir. Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum