Advert
as

Bingöl Üniversitesi’nin Yeni İnşaatları Hızla Yükseliyor

Bingöl Üniversitesi’nin Yeni İnşaatları Hızla Yükseliyor

Bingöl Üniversitesi'nde iki bloktan oluşan 48 adet lojmanın temeli atıldı. Temel atma törenin açıklama yapan Rektör Çapak, yapımı devam eden Hayvan Hastanesinin, çok yakında hizmete gireceğini de söyledi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, 48 adet lojman yapım işinin temel atma programına katıldı. Prof. Dr. Çapak ayrıca inşaatı devam eden Hayvan Hastanesi, çok yakında hizmete girecek yeni kütüphane binası, kampüs genişletme çalışmaları kapsamında yapılan duvar ve tadilata sokulan binalardaki çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ciftçi ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreter Vekili Metin Suna, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Mesud Öğmen, daire başkanları ve birim amirlere ile birlikte 48 adet lojman yapım işinin temel atma programına katıldı. 

Toplam 48 daireden oluşan 2 bloğun temelini atan Prof. Dr. Çapak ve beraberindekilerin ikinci adresi Hayvan Hastanesi oldu. Bu yıl temeli atılan ve hızla ilerleyen binaların bitimi ile bölgenin en büyük hastanelerinden birini Bingöl’e kazandıracaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çapak, “İnşaat çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Yapacağımız hayvan hastanesi son derece modern ve donanımlı bir hastane olacak. Yaklaşık 6 bin metre kare büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu hastanemiz sadece Bingöl’e değil, bölgeye hizmet edecek donanıma sahip bir hastane olacak. SÜTAŞ’ın Bingöl’e yaptığı yatırımı da düşünürsek, hastanemiz Bingöl’e ayrı bir zenginlik katacak İnşallah” dedi.

Buradan Meslek Yüksekokulları binasına geçen Prof. Dr. Çapak ve beraberindekiler, devam eden peyzaj çalışmalarını inceledi. Prof. Dr. Çapak, çevre düzenleme çalışmalarının eğitim ve öğretim yılının başlamadan önce bitirileceğini belirterek, “Meslek Yüksekokullarımızın çevre düzenlenmesi ve rekreasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bitireceğimiz bu çalışmalarımızla kampüsümüz daha güzel ve daha renkli hale dönüşecek. Ayrıca, Meslek Yüksekokulları binamızın kampüsle birleştirilip merkez kampüs alanına dahil edilmesi ve ikisi arasında geliş ve gidişten oluşan duble bir yolun yapılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kampüsümüze dâhil ettiğimiz arazinin etrafını çevreleyen duvarın yapım çalışmalarını da inceledik. Daha da genişleyen kampüsümüzü çevreleyen duvar çalışması da sona doğru geldi. Burasıyla birlikte kampüsümüz büyümüş olacak. Bu yeni kampüs alanı sadece üniversiteye değil, bütün Bingöl halkına da hizmet etmiş olacak. Hem piknik alanları, hem de yürüyüş alanları olacak ve şehrimize nefes aldıracak” şeklinde konuştu. 

Yapımında sona gelinen yeni kütüphane binasını da gezen Prof. Dr. Çapak, “ Bu binamız bitmek üzere. Yakın zamanda inşallah yeni kütüphanemizin açılışını yapacağız. Gerek mimarisi gerek mühendisliği ile çok güzel bir görüntüye sahip. Bingöl’ün en güzel binalarından biri olmaya aday. Bazı bölümleri yirmi dört saat açık olacak şekilde tasarlanan kütüphanemizin görüntüsüyle ve vereceği hizmet ile üniversiteye yeni bir hava katacak” diye ifade etti.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum