Advert
as

İşten Çıkarılan 18 Güvenlik Görevlisi, Korucu Oldu

İşten Çıkarılan 18 Güvenlik Görevlisi, Korucu Oldu

Kalehan Barajında işten çıkarılan Solhanlı 35 özel güvenlik görevlisi için açılan 18 kişilik korucu kadrosu için kura çekildi.

15 Temmuz gecesinde Kalehan Barajında çalışan 35 güvenlik görevlisinin işine son verilmesinin ardından mağdur olan 35 güvenlik görevlisi için 18 kişilik Güvenlik Korucusu kadrosu açıldı.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen kura çekilişine Kaymakam Fatih Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya ve güvenlik görevlileri katıldı. 

35 Güvenlik görevlisinin kuraya katılması beklenirken 40 yaş sınırına takılan 10 güvenlikçi haricinde kalan 25 kişi içerisinde 18 asil, 7 yedek olmak üzere kura çekildi.

Kura sonucunda açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş,“Malumlarınızın olduğu üzere 15 Temmuz 2018 günü pazartesiyi salıya bağlayan gece Kalehan Barajında çalışan 35 güvenlik görevlisi Solhanlı vatandaşlarımız profesyonelleşme ve şirket politikalarının bir şekilde değişmesi neticesinde işsiz kaldılar. Bu arkadaşlarımız 7 yıldır bu barajda çalışıyorlardı. Tozunu toprağını yuttular bir kusurları yoktu. Bir emekleri vardı. Fakat bu şekilde bir gece yarısı ve toplu bir şekilde işten çıkartılmaları neticesinde bunu hem ilçe nezdinde, hem ülke nezdinde basın yayın ve çeşitli kaynaklarla kamuya mal olmasına vesile oldular. Bizde kaymakamlık, valilik, yerel özellikle siyasi aktörlerimiz araçlarıyla üst makamlara ulaşmak kaydıyla işini kaybeden bu arkadaşlarımın tek sorunu tekrar bu baraja işe alınmasını yada bir şekilde istihdam edilmesi, evlerine ekmek götürmelerine yardımcı olunmasını beklediğimizi arz ettik. Bize de İçişleri Bakanlığımız tarafından son tahlilde 18 koruyucu kadrosu gönderildi. İşsiz kalan 35 arkadaşımızdan şartları tutan 25 kişi arasından kurulan komisyon ve heyet nezdinde kamera kaydı ve şahitler gözetiminde kendilerine kura çektirmek suretiyle 18 kişi asil olarak tespit edildi. 7 kişide aynı şekil ve aynı usulle yedek olarak tespit edildi. Bu arkadaşlarımız çeşitli bürokratik işlemleri neticesinde inşallah ilçemizin çeşitli köylerinde görev yapmak üzere koruyucu olarak görevlendirileceklerdir. Bu 25'in dışında 10 kişi kaldı, bir şekilde 40 yaş üstü veya şartları tutmayan koruyucu olmak istemeyen,  hem yedek vatandaşımız 10 tane beraberinde 17 kişi dışarıda kalmış oldu. Yani bunlara iş bulma noktasında biz açıkçası hem kaymakamlık olarak yeni koruyucu kadrosu gelmesi durumunda yardımcı olacağımıza hem de serbest piyasa iş dünyasının da bu konuda bu arkadaşlarımız istihdam etmek konusunda bir fedakarlık yapmalarını istiyoruz. Biz hem kamu kurumlarından, hem de özel sektörden bu arkadaşlarımıza yardımcı olunmasını beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. 17 kişi işsiz kaldı, bu 17 kişinin de inşallah haklarının takip etmeye, düzeltilecek bir imkan olması durumunda da haklarının düzeltilmesine, iade noktasında elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek istiyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum