Advert
as

“Çocukların Eğitimi Hayati Önem Taşımaktadır”

“Çocukların Eğitimi Hayati Önem Taşımaktadır”

Vali Ali Mantı;”Geleceğimizin teminatı, ülkemizin ve milletimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi; kültürel, bedensel ve moral donanımı bizler için hayati önem taşımaktadır.” dedi.

Bingöl Valisi Ali Mantı, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Geleceğin teminatı olan çocuklarının eğitiminin önemli olduğunu yayınladığı mesajda ifade eden Vali Mantı, ülke olarak eğitimi sabit gündem olarak belirlediklerini vurguladı. 

Vali Mantı; “Uluslararası rekabetin bilgi etrafında döndüğü ilişkiler örgüsünde eğitim ve öğretimi sabit gündem kılmış bulunmaktayız. Bilginin güç olduğunu unutmadan sivil ve resmi bütün imkanlarımızı bu konuya seferber etmiş durumdayız. Bilgi toplumu olmak bizim kadim hedefimizdir. Çünkü çağın ruhunu yakalayabilmek ve çocuklarımıza bugünü yaşatabilmek ancak kaliteli bir eğitimle mümkündür. İnsana yapılan yatırım mutlu, huzurlu, güçlü ve ışıl ışıl bir geleceğin kurucusu olacak ve ülkemizin modern dünyayla bütünleşme çabalarına hız kazandıracaktır. Cehaletin azaldığı toplumda sevgi, erdem, hakikat ve adalet belirleyici olacaktır. Medeniyet ailesine bilgelik ve hikmet yolculuğundaki istikrarlı gayretler ile katılabiliriz ancak. Bunun için her konuda olduğu gibi öncelikle eğitimde nitelik ve kaliteyi önceliyoruz. Eğitim sistemimizin teknoloji ekseninde yenidünyanın koşulları ve toplumsal beklentiler doğrultusunda modern ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı merkeze alan, öğrenmeyi sevdiren, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten, eğitim politikalarını, araç ve yöntemlerini bilimsel akıl ile sürdürmeyi amaçlayan çalışmaları hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“Çocukları yarınlara hazırlamak bizi güçlü kılacaktır” 

Bağımsız düşünebilen ve sorumluluk alan bir nesil yetiştirmenin önemine değinen Vali Mantı; Çocuklarımızı ve gençlerimizi özgüveni gelişmiş, bilgi ve teknoloji üretebilen, modern iletişim dilini içselleştirmiş, ahlaki değerlere duyarlı, yaradılmışı yaradandan ötürü seven, bağımsız düşünebilen, tarih ve toplum karşısında sorumluluk alabilmiş, doğaya karşı duyarlı fertler olarak yarınlara hazırlamak milletimizi ve ülkemizi daha güçlü kılacaktır. Bu süreçte en büyük görev birer rol model ve numune-i timsal olarak öğretmenlerimize düşmektedir. Hamdolsun öğretmenlerimiz karşılaştıkları türlü sıkıntılara rağmen yüksek meslek bilinci ve insan sevgisi ile görevlerini en güzel şekilde yapmaya çalışmaktadırlar. Bu kutsal mesleğe gönülden bağlanmış ve bütün yeteneklerini yarının ‘iyi insanları' için seferber eden öğretmenlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bu duygularla; 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve tüm eğitim camiası adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bilginin hakim olduğu bir toplum dileklerimle ‘İlköğretim Haftası'nı kutluyor, başarılar diliyorum” şeklindeki ifadeleri kullandı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum