Advert
as

"Genç Çiftçilere" Büyükbaş Hayvan Desteği

Solhan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce, Genç Çiftçi Projesi kapsamında 10 kişiye 50 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, 10 çiftçiye 50 büyükbaş hayvan dağıtımı yaptı. 

Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Bozkurt,”Kırsal Kalkınma Yatırımları Genç Çiftçi Projesi kapsamında Tarım ve Orman ilçe müdürlüğü olarak ilçemizde hak sahibi olan 10 genç çiftçimize kişi başı beşer adet büyükbaş hayvan hibesi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Genç çiftçilerimizin 3 yıl boyunca bu hayvanlara bakmaları zorunlu olup 3 yılın sonunda tamamen hibe edilmektedir. Genç çiftçilerimiz sadece KDV ücreti olarak 3000 TL ödeme yapmışlardır. Genç çiftçilerimiz bu projeden memnun olup bu tarz projelerin devam etmesi durumunda ilçemizde ve dolayısıyla ülkemizde hayvan ihtiyacı tamamen karşılanabileceği düşünülmektedir. İlçe Tarım Personeli tarafından mesai gözetmeksizin genç çiftçilerin karşılaşabilecek sorunları gidermeye çalışılmaktadır. Ayrıca büyük baş hayvanların dışında yumurta tavukçuluğu, arıcılık ve küçükbaş hayvanlarda genç çiftçilerimize dağıtım yapılmış olup, ancak tavukçuluk projesi yapımında son aşamaya gelinmiştir.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda da "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 10 çiftçiye Büyükbaş, 12 çiftçiye Küçükbaş, 6 çiftçiye Tavukçuluk, 5 çiftçiye ise Arıcılık desteği verilmiştir.

Projelerin başarılı olması için elinden geleni yapan Genç Çiftçi Proje Sorumlusu Şerif Ekinci’ye ve kurum personelimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum