Advert
as

Bingöllü Şairden Trump’a Marşlı Gönderme

Bingöllü Şairden Trump’a Marşlı Gönderme

Bingöllü şair ABD’nin tehdit ve ekonomik yaptırımlarına seslendirdiği marşla tepki gösterdi.

Bingöllü Şair Abdurrahman Delen, yazdığı “15 Temmuz Kardeşlik” marşından sonra Türkiye’ye yönelik ekonomik tehdit ve yaptırımlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştiren marş kaleme alarak seslendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştiren Şair Delen bir marş, türkü seslendirerek tepkisini dile getirdi. Şiiri mizahi bir üslup ve milli duygularla yazdığını söyleyen Delen, böyle çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 

Yaptığı çalışmayı anlatan Bingöllü Şair Delen, “15 Temmuz’la ilgili bir marş yazmıştık. Bu marşımız gündem oldu.  Yani vatandaşlarımız tarafından beğeni topladı. ‘15 Temmuz kardeşlik ve Barış’ marşımızda, birçok şeyi görebiliyorsunuz, sözlerinden de belli oluyor. O açıdan mutluyum,  ülkeme Türkiye'ye ve tüm insanlığa bir marş yazdığım için sevinçliyim. Rabbime şükürler olsun.” dedi.

"ABD’nin Türkiye’ye yaptığı yaptırımlarından rahatsız olduğum" 

Son günlerde ABD tarafından Türkiye’ye yapılan yaptırımı hatırlatan Delen, şunları söyledi:  “O yaptırımdan çok rahatsız oldum bir şair olarak, dış güçler ülkenin huzurunu bozmak için birçok şey yapıyor. Trump’ı eleştiren bir makalem oldu. O makaleyi yazdıktan sonra basına düştü, sonra türküye çevirdik biraz mizahsel oldu. Ülkem benim için çok önemlidir. Bu eserimi ilk sizinle paylaşıyorum.  Nasip olursa halkımız, insanlarımız da duyacak, görecektir. Ülkemizin yanındayız. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Güçleri yetmedi başka ekonomik yollarla bizleri vurmaya çalışıyorlar. İşte dolarla vurmaya çalışıyorlar. Biz bunun da üstesinden geleceğiz.  Allah'ın izniyle bu sıkıntılardan kurtulacağız. Herkes yerini bilecek.”

 “ABD bizim dostumuz değil”

Delen şöyle devam etti: “Tüm bunlar gösteriyor ki ABD dostumuz değil, artık 5 yaşındaki çocuklarımız da biliyor. Bize dost görünüp de sırtımızdan vuranlar neticede yavaş yavaş ortaya çıktılar. Kimin dost olup olmadığını gördük. Ama bizi yıkamayacaklar, çünkü güçlü bir milletiz. Bizim o kadar güçlü bir beraberliğimiz var ki Allah'ın izniyle bunun da üstesinde geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

 “Müslüman’ın dostu ancak Müslüman’dır”

Müslüman’ın dostunun ancak Müslümanlar olduğuna dikkat çeken Delen, “Bundan dolayı dost olarak başkasını aramamamız lazım. Müslümanlar olarak birbirimize kenetlenmemiz lazım. İslam ülkelerinin bu konuda duyarlı olması lazım. Avrupa ve diğer bazı milletler nasıl birbirine sahip çıkıyorlarsa, Müslüman ülkelerinin de birbirine sahip çıkmaları gerekiyor. Bir şair olarak mesajımdır. Ben ülkemi düşünmek zorundayım. ABD yaptırım yaparak bizi yıkamaz, yıllardır bunun için uğraşıyorlar, beceremeyeceklerdir. Rabbim bizlere bir daha 15 Temmuz’ları, bir daha böyle sıkıntıları yaşatmasın.  Bizler, barıştan yanayız savaştan yana değiliz. Bu ülkede hep barış olsun, kardeşlik olsun, mutlu bir şekilde yaşayalım diyorum.”  şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum