Advert
as

Kırım,”Af Teklifi Adaletli Olmalı”

Kırım,”Af Teklifi Adaletli Olmalı”

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, gündemde olan af ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son günlerde gündeme gelen af konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım,”Herkes affı konuşuyor, affı tartışıyor. Ama hiç kimse 28 Şubat FETÖ mağdurlarını konuşmuyor. Uzun yıllar devlet içinde yapılanan ve hemen hemen tüm iktidarlar tarafından farklı gerekçelerle desteklenen FETÖ, sızdığı emniyet, ordu ve yargı gibi kurumların imkân ve gücünü kullanarak kendine rakip gördüğü camia ve yapıları yok etme yoluna gitti. 28 Şubat mağdurları FETÖ’cü hâkim ve savcıların adil olmayan gerekçeler ile kurduğu kumpaslar sonucu içerde hükümlü bulunmaktadırlar. 28 Şubat mağdurlarının af kapsamına alınmaması büyük bir yanlışlıktır. Bizler hükümetten ayrıcalık veya af talebinde bulunmuyoruz, sadece yeniden yargılama ve adalet bekliyoruz. Eğer bir düzenleme olacaksa bu insanlar da unutulmamalı.”dedi.

Ayrıca daha önce de Parti Genel Merkezi’nin yaptığı açıklamayı hatırlatan Kırım, “Devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları af edebilir, bunun dışında kalan suçlar kişiye ve şahıslara karşı yapılmıştır. Burada hak devletin değil kişinin veya şahısların hakkıdır. Dolayısıyla devlet ceza ve adalet merkezi konumundadır. Aksi takdirde bu durum adil olmayan sonuçlar doğurabilir ve halk içinde bir karmaşıklığa sebep olabilir.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum