Advert
as

“Laboratuarımız, Hizmet Etmeye Devam Ediyor”

“Laboratuarımız, Hizmet Etmeye Devam Ediyor”

Bingöl Üniversitesi Toprak Bitki Analiz Laboratuvarı, gerek Bingöl’den gerekse çevre illerden gelen çiftçilere hizmet vermeye devam ediyor.

Kurulduğu 2012 yılından bugüne binlerce toprak numunesinin analizini yaparak çiftçiye hizmet veren Bingöl Üniversitesi Toprak Bitki Analiz Laboratuvarı, donanımlı kadrosuyla da ön plana çıkıyor.

Laboratuvarın bölge çapında hizmet verdiğini dile getiren Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Demirkıran, bölge çiftçimizin toprak-bitki-su analizlerini yapıp ve bu analizlere göre toprak verimliğini ortaya çıkarıp bölge çiftçisine faydalı olamaya çalıştıklarını ifade etti.

Toprak Verimliği ve Kalitesi Ortaya Çıkarılıyor

Aynı zamanda çiftçilerin yetiştirdikleri ürünlerin daha verimli olması için çalışmalarını yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Demirkıran, “Bu kapsamda pilot üniversite seçilen Üniversitemizin yöredeki mikro havzalarımızın topraklarının verimliliğini ve kalitesini ortaya çıkararak bölgemizin zirai potansiyelini katkı sağlıyoruz” dedi.

Laboratuvarın çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Yasin Demir ise Toprak-Bitki Analiz Laboratuvarlarının Yetkilendirilmeleri ve Denetimleri Genelgesi (2009/1) kapsamında 2012 yılında kurulduğunu ve çalışmalarına eksiksiz olarak devam ettiğini ifade etti.

Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı’nın Tarım ve Orman Bakanlığınca ilimizde yetkilendirilmiş ilk ve tek laboratuvar olması açısından önem arz ettiğini ifade ettiğini dile getiren, Dr. Demir, “Bunun yanında laboratuvarımız Elazığ, Muş, Tunceli ve Bingöl İllerinde kamu bünyesinde faaliyet gösteren tek laboratuvar olma özelliğini taşımaktadır. Bu laboratuvarda çiftçilerimizin topraklarının tahlilleri yanında her türlü toprak-bitki analizleri ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Daha önceleri ilimizde Toprak ve Bitki Analiz Laboratuvarı olmadığından dolayı çiftçilerimiz, komşu illerdeki özel laboratuvarlara topraklarını analiz için göndermekteydiler. Ancak 2012 yılından beri çiftçilerimiz ihtiyaçları olan toprak ve bitki analizlerini başka illere gitmeden laboratuvarımızda yapmaktırlar” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum