Advert
as

Diyetisyen Cengiz:“Dengeli Beslenme Önemli”

Diyetisyen Cengiz:“Dengeli Beslenme Önemli”

Solhan Devlet Hastanesinde görevli Diyetisyen Nur Cengiz, sağlıklı beslenme konusunda bir dizi önerilerde bulundu.

Sağlıklı beslenme konusunda bir dizi önerilerde bulunan Diyetisyen Nur Cengiz, dengeli beslemenin önemine değindi.

Vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini yeterli ve dengeli olmakla mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Nur Cengiz,”Eğer vücudumuzun ihtiyacı olan besin öğelerini yeterli miktarda almazsak vücudumuzun büyüme, gelişme ve normal çalışmasında aksilikler meydana gelir. Yeterli ve dengeli beslenmek için sağlıklı gıdalar almak kadar gıdaların içeriklerini koruyacak sağlıklı pişirme yöntemlerini kullanmakta büyük önem arz eder. Bunlar suda haşlama, fırında buğlama ve ızgara yöntemidir. Kızartma ve kavurma yöntemi sağlıksız içeriklerin (kanserojen) ortaya çıkmasına sebep olur. 

Et grubu; kırmızı et için en uygun yöntem; hastalara eğer ızgara yapmak isterseniz, öncelikle döküm tavayı yüksek ateşte ısıtın daha sonra eti koyun ve ateşi düşürün, bu işlem mühürleme işlemidir.

Etin lezzetini korur. Tavuk için en uygun yöntem harlama ve fırın, balık için ise en uygun yöntem buğlama yöntemidir.

Sebze grubu; sebzeleri bekletilmeden pişirilmelidir. Kokuyla, olabileceğince bütün veya büyük parçalar halinde eğer haşlanacaksa doğranmalı, çok az su ile pişirmeli ve suyu dökülmemelidir.

Baklagil grubu; gaz yapıcı özelliği gitmesi için en uygun yöntem; döküm tencere veya çömlektir.

Yumurta çiğ olarak tüketilmemelidir. En fazla 12 dakika olacak şeklinde haşlanarak tüketilebilir veya tavada çok az tereyağıyla üstü kapalı bir şekilde pişirilmelidir.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum