Advert
as

Kalp Krizinde ’Hızlı Davran, Hayatını Kurtar’ Uyarısı

Kalp Krizinde ’Hızlı Davran, Hayatını Kurtar’ Uyarısı

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Ulu Camii önünde kurulan stantta görevli Dr. Hasan Kanar, vatandaşlara Kalp Krizinde ’Hızlı Davran, Hayatını Kurtar’ konulu bilgilendirme yaptı.

Solhan İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli ekipler Ulu Camii önünde Dünya Kalp Günü dolayısı ile stand kurup vatandaşların tansiyon ölçümlerini yaptılar. Kalp krizinin Türkiye’de en sık görülen ölüm nedenlerinden birisi olduğu ve ilk iki saatte doğru tedavinin büyük önem taşıdığı belirtildi.

 

İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Hasan Kanar, Türkiye’de her 10 ölümden 4’ünün kalp krizi nedeniyle yaşandığı belirtilerek, kalp krizine bağlı toplam ölümlerin yarısının, belirtilerin başladığı ilk 3-4 saat içinde ve çoğunlukla hastaneye ulaşmadan önce gerçekleştiği bildirdi.

 

Kalp krizi sırasında kalbe gelen kan akımının bozulduğu söyleyen Dr. Kanar, “Kalp krizi sırasında kalbe gelen kan akımı bozulmaktadır. Kalbe gelen kan akımının eski düzeyine gelmesi ne kadar gecikirse kalpte oluşan hasar o kadar artmakta, kişi hayatını kaybedebilmekte veya ileri ki yaşamında yaşam kalitesini bozan sorunlarla karşılaşmaktadır. Kalp krizi geçiren bir kişi için tedaviye başlanıncaya dek geçen süre en önemli faktörlerden birisidir. Bu nedenle kalp rahatsızlıklarında ilk iki saatte doğru tedaviye erişmek hayati önem taşımaktadır.”dedi.

 

Kalp krizi belirtileri ve yapılması gerekenler konusunda açıklama yapan Dr. Kanar, ”Kalp krizi belirtileri göğüs, kol, boyun veya çene ağrısı, nefes darlığı, endişe ya da terleme, bulantı, kusma, nabız düzensizliğidir. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz acil tıbbi yardım çağrılmamasının kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Halkımızın kalp krizine hızla müdahale edebilmesi için derhal 112 Acil Servisi aramanın ne kadar önemli olduğunu anlaması gereklidir.”dedi.



Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum