Advert
as

İlçe Müftülüğünden “Gençlik Sohbetleri”

İlçe Müftülüğünden “Gençlik Sohbetleri”

Solhan İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik olarak “Gençlik Sohbetleri” programları düzenlenmeye başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı bireyler olarak yetişmesine destek için kapsamlı olarak başlatılan programlar çerçevesinde Solhan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, ilçemizdeki okul pansiyonlarında yatılı kalan öğrencilerle “Gençlik Sohbetleri” kapsamında sohbetlerin ilkini Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi yurdunda kalan lise öğrenciler ile gerçekleştirdi. 

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Yurdunda kalan lise öğrencilerle yapılan sohbete İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, İlçe Vaizi Osman Numanoğlu ve Okul Müdürü Ferzende Açan katılım sağladı. 

Gençlik Sohbetleri hakkında açıklama yapan Muharrem Dutar,”Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğimizin mimarı olan gençlerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve vatansever bireyler olarak yetişmesine destek için başlattığı kapsamlı programlar çerçevesinde ilçemizde mevcut bütün ortaöğretim kız/erkek öğrenci yurtlarında ilçe müftülüğümüzce düzenli olarak “Gençlik Sohbetleri” programları düzenlenmesi konusunda çalışmalar başlamıştır. Bu kapsamda personelle, düzenlenecek faaliyetler ile ilgili planlama, konu seçimi, metot birlikteliği açısından istişare toplantıları yapılmıştır. 2018-2019 Yılı eğitim-öğretim sezonu boyunca devam edecek sohbet programları sunum şeklinde, gençlerin ilgi alanına hitap edecek şekilde yapılacaktır. İmani ve itikadi konular, Hz. Peygamberimizi anlamak, dinimiz İslam’ı doğru tanımak, sahih kaynaklar çerçevesinde İslami anlayış, doğruluk ve dürüstlük, vatanseverlik, sevgi ve saygı, ibadet bilinci, güzel ahlak, temizlik, aile hayatı, adab-ı muaşeret vb. konularda gençler bilgilendirilecektir.”dedi. 

İlçe Müftü Dutar; “Bizler gençlerimizi önemsiyoruz. Onlarla yakından ilgileniyoruz. Nasıl ilgilenmeyelim ki? Hz. Peygamber (sav), gençlerin terbiyesi ile özel olarak ilgilenmiş, mescidinin yanı başındaki Suffe isimli çardakta, Ebu Hureyre gibi nice gence dinini öğretmiştir. Efendimizin yanında gençliklerini yaşayan Abdullah b. Ömer, Abdullah b. Mes’ud, Abdullah b. Abbas, Muaz b. Cebel ve Enes b. Malik gibi büyük sahabelerin, İslam kültür ve medeniyetinin inşasındaki yerleri tartışılmazdır. Bundan dolayı gençlerimizin ahlaklı, dürüst, çalışkan ve vatansever olmaları konusunda elimizden gelen gayreti ve çalışmayı yapmaya hazırız ve buna mecburuz. Bu kapsamda Solhan’da mevcut öğrenci yurtlarındaki gençlerimizle buluşmaya başladık. Kız ve erkek öğrencilere yönelik onlar özel programlar yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bu tür programlara desteklerinden dolayı başta İlçe Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, yurt ve pansiyon müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum