Advert
as

“Camiler Medeniyetimizin Tapularıdır”

“Camiler Medeniyetimizin Tapularıdır”

Bingöl’de “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç, “Camiler medeniyetimizin tapularıdır.” dedi.

Bingöl İl Müftülüğünce, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Merkez Hacılar Camisi bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Müftüsü Muharrem Genç, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Şemsettin Aydoğdu’nun sunuculuğunu yaptığını program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yapılan etkinlikte konuşan Vali Mantı, Camilerdeki birlik ve beraberliğin toplumun diğer alanlarına da yansıyacağına inandıklarını söyledi. 

Müminin hiçbir zaman ümitsizlik içerisinde olmaması gerektiğini söyleyen Mantı, “Dünyaya adalet, merhamet ve şefkat dağıtan bir millet olarak inşallah ileri ki asırlarda dağıtmaya devam edeceğiz. Bu potansiyel bizde var.  Ancak bazı sorunlarımızı da zaman zaman hatırlamamız ve yaptığımız yanlışlarla yüz yüze gelmemiz lazım. Bugün dinimizin emrettiği hususların hilafına bazı icraatları yaptığımız ortada. Dinimiz dürüst olun diyor, dürüstlük konusunda problemimiz var. Dinimiz iftira atmayın diyor, iftira atma konusunda sıkıntılarımız var. Dinimiz birbirinizin ayını araştırmayın diyor, bizim ayıp araştırma konusunda maharetimiz var. Birlik ve beraberliğimiz ancak ve ancak güven esasına dayalı olarak tesis edebiliriz. Bu din yüce bir dindir, basit hareketlerle tarif edilecek bir din değildir. Dinimizin yüceliğini Rabbimiz bize Kur’an-ı Mübin’de açık beyan etmiştir. Efendimiz de tüm uygulamaları açık bir şekilde bize göstermiş. Kendimize sahte ilahlar ve yarı ilahlar edinmeyelim. Kula kul olmayalım. ” dedi.

 

“Camiler medeniyetimizin tapularıdır” 

İl Müftüsü Muharrem Genç de “Camiler medeniyetimizin tapularıdır. Mezar taşları, kitabelerimiz medeniyetimizin, vatanımızın tapu senetleridir. Din görevlilerimiz bunun içinin mamur edilmesi için gayret eden kardeşlerimizdir.” diye konuştu. 

Müftü Genç, “Camiler haftası, camileri imar etmek için bir hafta olarak yeterli değildir. Bu sembolik bir zamandır.  Bütün zaman içerisinde milletimiz, Ümmeti Muhammed (Sallahu aleyhisselam vesselam)  camilerle hem hal olur. Doğuşumuzdan vefatımıza kadar, bütün süresini hayatının belli bölümünü camide geçirir.” İfadelerini

 

“Yaz döneminde camilerde 25 bine yakın öğrenci eğitim aldı”

Yaz döneminde camilerde 25 bine yakın öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Müftü Genç şunları söyledi: “200 yakın 4-6 yaş öğrencilerimiz var. Şu anda Kur'an kurslarımızda 5 bin 500'ü aşkın öğrencimiz var. Kur'an kurslarımızda 120'ye yakın erkek, 60'a yakın hafızlık yapan kız çocuğumuz var. Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” 

Program, Müftülük korusunun ilahi dinletisi ardından, Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Mücahit Çelik’in yaptığı dua ile ona erdi. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum