Advert
as

Bingöl’de Engelliler Meclisi Kuruldu

Bingöl’de Engelliler Meclisi Kuruldu

Avrupa Birliği delegasyonu tarafından desteklenen proje kapsamında, 52 ilde oluşturulacak olan ‘Engelliler Meclisi’ için Bingöl’de ilk adım atıldı.

Avrupa Birliği delegasyonu tarafından desteklenen bir proje kapsamında, 52 ilde oluşturulacak olan ‘Engelliler Meclisi’ için Bingöl’de ilk adım atıldı. Merkezi Ankara’da kurulacak olan meclis ile engelliler, sorunlarını giderip kendilerini temsil edebilecekler. 

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan içli öncülüğünde AB delegasyonu tarafınca desteklenen proje kapsamında 52 İlde oluşturulacak olan Engelliler meclisi çalışmaları Bingöl’den start aldı. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, “yakın zamanda diğer illerde de tamamlanarak engellilerin yereldeki sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek amaçlı kurulmuş olup engellilerimizin temsili noktasında büyük önem arz etmektedir. Yapılacak çalışmalar ile tüm engellileri kapsayan meclis her ilde ayrı ayrı kurulup genel meclis adı altında merkezi Ankara’da bulunan engelliler meclisi periyodik zamanlar ile toplanıp illerde faaliyet gösteren meclis üyelerinin raporlarını değerlendirerek,  çözüm noktasındaki sorunları yetkili kurumlara ileterek çalışmalarını yönetecektir. Böylece engelsiz bir Türkiye sloganı da oluşmuş olacaktır.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum