Advert
as

Üniversitede Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

Üniversitede Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

Bingöl Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen bir törenle yapıldı. Açılış töreninde ÖSYM Eski Başkanı YÖK Üyesi Prof. Dr. Ömer Demir tarafından bir konferans da verildi.

Bingöl Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen bir törenle yapıldı.  Açılış töreninde ÖSYM Eski Başkanı YÖK Üyesi Prof. Dr. Ömer Demir tarafından bir konferans da verildi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, törende, Üniversitenin mevcut durumu ve yapısı hakkında slayt eşliğinde bilgilendirme sunumu yaptı. Bingöl Üniversitesinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Çapak, “Öncelikle eğitim ve öğretim yılının Üniversitemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Üniversitemiz genç ve dinamik bir üniversite. Hep birlikte çalışarak Üniversitemizi daha nitelikli bir hale getirip, çok tercih edilen bir konuma getireceğiz. Bölge üniversiteleri arasında tercih edilebilirlik alanında çok iyi bir durumdayız. Üniversitemiz ulaşım konusunda da önemli imkanlara sahip. Pakistan’da bir toplantıda bana Bingöl’ün İstanbul’a ne kadar uzak olduğunu sormuşlardı. Ben de bir buçuk saat uzaklıkta olduğunu söylemiştim. Hakikaten de öyle. Marmara bölgesine çok yakın yerlerde olmasına rağmen seyahat açısından süre olarak İstanbul’a bizden daha uzak şehirler var. Bingöl’e hava yolu ile bir buçuk saatte gelebiliyorsunuz” dedi.

 

Bingöl Üniversitesi Ailesi Büyük Bir Aile 

Üniversite olarak gelinen son durum hakkında bilgi de aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, yenilikçi, araştıran, toplumsal sorumluluk üstlenen, bölgesel kalkınmaya önem veren ve en önemlisi toplumsal faydaya dönük bilim üreten bir üniversite sloganı ile çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. Bingöl Üniversitesi’nin 603 öğretim elemanı,287 idari personeli, 100 sürekli işçisi,28 tarım işçisi,82 güvenlik personeli,15 bini aşkın öğrencisi ve13 bin 710 mezun sayısı ile büyük bir aile olduğunu dile getiren Prof. Dr. Çapak, “Pilot Üniversite kapsamında da şehrimiz ve bölgemize maksimum fayda sağlamayı hedefliyoruz. Projelerin saha ve laboratuvar çalışmaları devam ediyor. Çok önemsediğimiz bir proje. Fiziki alt yapımızı da her geçen gün daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. İnşaat çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Yapımı süren hayvan hastanemiz, Yapacağımız hayvan hastanesi son derece modern ve donanımlı bir hastane olacak. Yaklaşık 6 bin metre kare büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu hastanemiz sadece Bingöl’e değil, bölgeye hizmet edecek donanıma sahip bir hastane olacak. Yeni nizamiyemizin yapımına da en kısa sürede başlayacağız. Buradan Meslek Yüksekokulları binamızın kampüsle birleştirilip merkez kampüs alanına dahil edilmesi ve ikisi arasında geliş ve gidişten oluşan duble bir yolun yapılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Daha da genişleyen kampüsümüzü çevreleyen duvar çalışması da sona doğru geldi. Burasıyla birlikte kampüsümüz büyümüş olacak ve MYO binamızla merkez kampüsümüzü birleştirmiş olacağız. Bu yeni kampüs alanı sadece üniversiteye değil, bütün Bingöl halkına da hizmet etmiş olacak. Yapımına başladığımız İlahiyat Fakültesi binası da çok özel bir mimariye sahip. Çok güzel bir binamız olacak İnşaallah. Hangarımızın yapımı da bitmek üzere. Son derece modern yeni Kütüphane binamız da en kısa sürede bitecek. 50 adet lojman yapımız devam ediyor. İnşaatlarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

 

Başkalarının Aklına Gelmeyecek Fikirler Üretmeliyiz 

Törene konuşmacı olarak katılan ÖSYM Eski Başkanı YÖK Üyesi Prof. Dr. Ömer Demir, Ekonomi, AR-GE ve inovasyona dair konular üzerinde yoğunlaştığı bir konuşma yaptı. Dünyanın hızla değiştiği ve yenilendiğini belirten Prof. Dr. Demir, “Yenilikçi ve üreten toplumlar her zaman daha önde olurlar. Yenilikler bazen umut verdiği gibi bazı kaygıları da beraberinde getirirler. Yaşadığımız çağda yenilikler ve değişimler çok hızlı yaşanıyor. Yenilikleri yaratıcı-yıkım, yıkıcı olmayan yaratıcılık ve yıkıcı olmak üzere üç kategoride toplayabiliriz. Mesela iyi niyetliler de yenilik yapabilir, kötü niyetliler de yenilik yapabilir. Büyük toplumsal fayda sağlayacak yenilikler de var, büyük kitlelere zarar veren yenilikler de olabiliyor. Savaş teknolojisi buna en iyi örnektir. Neticede o teknolojiyi de AR-GE ve yenilikler beraberinde getiriyor” şeklinde konuştu.

 

Yeni Sosyal Sistemler Kurmalıyız 

Dünyanın en zengin yüzde yirmilik nüfusu ile en fakir yüzde yirmilik nüfusu arasında 30 kat fark olduğunu ifade eden Prof. Dr. Demir, “100 yıl sonra bu farkın 74 kat olacağı düşünülüyor. İnsanlar arasındaki eşitsizlik aşağı çekilemiyor. Ekonomi teorisi geleceğin toplumlarının daha üreten toplumlar olduğunu söyleyebilir ama eşit dağılımın olduğunu ve olacağını söyleyemez. Eşitsizliği ortadan kaldırmak için ekonomi dışı yenilikler yapmamız gerekiyor. Ortak dayanışma ve birlikte yaşamak için değerler, ortak kurallar ve yeni yöntemler bulmalıyız. Dünya üzerindeki servetin yüzde 50’si dünya nüfusunun yüzde 1’i tarafından sahiplenilmiş durumda. Bu tersine döner mi? Dönmez. Bunu sağlayabilmek için yeni sosyal sistemler kurmalıyız” diye ifade etti. 

Yeni Eğitim ve Öğretim yılının Bingöl Üniversitesi’ne güzellikler getirmesi dileğinde bulunan Prof. Dr. Demir, bütün öğrencilere ve akademik kadroya başarı dileklerinde bulundu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum