Advert
as

"İyi Bir Gençliğin Yetişmesine İlim Yuvaları Fayda Sağlayacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iyi bir gençliğin yetişmesine ilim yuvalarının fayda sağlayacağını belirtti.

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Bingöl’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak olan İlahiyat Fakültesi yeni binasının temel atma törenine katıldı. 

 Burada konuşan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi’nin 16 bin öğrencisi ve bin 400 çalışanıyla çok önemli bir yere geldiğini ifade etti. Eşref-i mahlûkat olan insana ne kadar çok yatırım yapılırsa az olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bingöl genç bir nüfusa sahip olan bir ilimiz, inşallah bu ilahiyat fakültemiz ve diğer ilim fakültelerimizle birlikte Bingöl'deki ve Bingöl'e gelen gençleri çok daha iyi bir şekilde donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlayacağız.” dedi. 

Dünyada büyük bir rekabetin olduğunu hatırlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:  “Bu rekabet ortamı içinde ülkelerin güçlü kılan asıl sermaye insan gücüdür. Nitelikli, donanımlı, girişimci, yeniliklere açık, aklını birilerine kirayı vermemiş, aklını kullanan, ahlaklı, evrensel değerleri tanıyan ama kendi geldiği yeri de unutmayan bir gençlik, geleceğimizin en büyük teminatıdır. İnşallah böyle bir gençliğin yetişmesine de bu ilim yuvarları fayda sağlayacak. Estetik bir ilahiyat fakültemiz olacak inşallah.”

 

“Medrese ile modern ilim anlayışını bir araya getirmeliyiz” 

Bingöl’ün medrese geleneğinin olduğunu aktaran Yılmaz, “Onların desteği ve duasıyla inşallah Bingöl ilahiyat bölgesinde, ulusal düzeyde çok etkili bilinen bir ilahiyat fakültesi olacak, ben buna inanıyorum.  Buna çok değerli katkılar sunan âlimlerimiz ve hocalarımız var.  Huzurunuzda onlara da çok çok teşekkür ediyorum. Bu geleneksel damarla modern ilim anlayışını bir araya getirmemiz lazım.” dedi.

 

“Din doğru kaynaklardan öğrenilmesi lazım” 

Bingöl Valisi Ali Mantı da “Millet olarak bizleri ayakta tutan dinamiklerimizin başında din geliyor. Dinin de doğru kaynaklardan öğrenilmesi lazım.” dedi. 

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise “İlahiyat fakültesi ve özelikle Bingöl’de bulunan medrese kültürüyle birleştirme ve bir ortak çalışma gerçekleştirmesini temenni ediyorum. Çünkü köklü bir medrese var, bu medrese kültürü gittikçe kaybolmaya başladı. Özelikle medrese kültürünün, modern eğitimin bir parçası olarak ilahiyat fakültesi eğitimiyle bütünleştirilmesi ve beraber yürütülmesi konusunda dikkatleri çekmek istedim.” diye konuştu.

 

“İlahiyat fakültemiz bölgenin iyi fakültelerinden biri olacak” 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Temelini atacağımız ilahiyat fakültemiz bölgenin iyi fakültelerinden biri olacak. Yeni yapılan kütüphane binamız çok güzel oldu, mimarisiyle her alanıyla çok güzel bir kütüphane oldu. Bir iki ay içinde teslim almış olacağız. Bundan sonraki süreçte sadece fiziksel olarak değil, kaliteye de ağırlık vereceğiz.  Üniversitemizi fiziksel anlamda geliştirmeye çalışırken, öğretim üyelerimizle, öğrencilerimizle de kalite anlamda da bölgenin en iyi üniversitelerine doğru ileriye taşımış olacağız.” dedi. 

Program, Kur’an-ı Kerim’in tilaveti, yapılan dua ve ardından temelin atılmasıyla sona erdi. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum