Advert
as

Bingöl’de Güney Amerika Pepinosu Yetiştirildi

Bingöl’de Güney Amerika Pepinosu Yetiştirildi

Bingöl’de kividen sonra anavatanı Güney Amerika olan pepino meyvesi yetiştirildi.

Bingöl'ün Topalan köyünde yaşayan emekli Muhtar Cuma Beklen, anavatanı Güney Amerika olan pepino meyvesini bahçesinde yetiştirmeyi başardı. Merkez Topalan köyünde oturan Beklen, bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyvenin yanında "Altın Domates" , "Altın Çilek" ve ardından manavda gördüğü pepino meyvesini de bahçesinde ektiğini söyledi. 

Topalan köyünde 20 yıldır muhtarlık yaptıktan sonra emekli olan Beklen, doğa ve bahçe işleriyle uğraşmayı çok sevdiğini belirterek,  sözlerine şöyle devam etti:


“Bahçemde ‘Pepino’ , ‘Altın çilek’ ve ‘Altın domates’ ekiyorum”

“Gördüğünüz gibi bahçede her türlü sebzeyi ekiyorum. Bilinen sebzeler dışında, çeşitleri artırmaya uğraşıyorum. Bahçemde farklı olarak, 3 yıldır ‘Pepino’ ekiyorum. ‘Altın çilek’ ve ‘Altın domates’ ekiyorum. Doğaya çok merakım var. Bulduğum merak ettiğim her şeyi ekiyorum.”

 

“Pepino birçok hastalığa iyi geliyor”

Çok güzel tadı olan pepinonun bir çok hastalığa iyi geldiğini dile getiren Beklen, “İlk olarak internette gördüm.  Kemik erimesi hastalığına,  çocuk gelişimine,  tansiyon hastalarına, şeker hastalığı tedavisinde ve bir sürü hastalığa şifadır.” dedi.

 

“İnsanlarımız zamanını çalışarak değerlendirmeli”

Zamanını değerlendirmek isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Beklen, “Bingöl'ün toprakları verimli olduğu için çiftçiler bu bereketli topraklarda farklı türde meyve ve sebze yetiştirsinler. Sadece bildikleriyle yetinmesinler. Dünya değişiyor, onun için araştırsınlar, her şeyi eksinler. Bizim Bingöl’de kahve kültürü çok yaygın, insanlarımız boş oturmayı seviyor.  Boş zaman geçireceklerine çalışsınlar. Çalışanlar kazanır. Sadece bilinen, domates, biber ve salatalık dışında farklı farklı ürünler yetiştirsinler.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum