Advert
as

BGC'den Kanat’ın Gözaltına Alınmasına Tepki

BGC'den Kanat’ın Gözaltına Alınmasına Tepki

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti (BGC), İlke Haber Ajansı muhabirinin hukuksuzca gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Bingöl Muhabiri Nihat Kanat’ın haber takibi esnasında gözaltına alınmasına tepki gösterdi. 

Bingöl merkeze bağlı Çeltiksuyu köyü mevkiinde haber takibi esnasında hukuksuza gözaltına alınan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve İLKHA muhabiri Nihat Kanat'ın alıkonulması ve görevinin yapılmasının engellenmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Bingöl Gazeteciler Cemiyetinden yapılan açıklamada Çeltiksuyu köyü mevkiinde bazı hayvan yetiştiricilerinin "mağduriyet" yaşadığı iddiasını haberleştirmek için gittiği bölgede jandarma tarafından gözaltına alındığını, görevini yapan gazetecinin alıkonulmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi. 

Gazetecinin kamu görevi şiarıyla mağduriyet yaşadığını ileri süren her vatandaşın sesini duyurmakla mükellef olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İlke Haber Ajansı Bingöl Muhabiri ve aynı zamanda cemiyetimizin de yönetim kurulu üyesi olan Nihat Kanat’ın Çeltiksuyu köyü mevkiinde bazı hayvan sahiplerinin mağduriyet yaşadığı iddiasıyla gittiği bölgede gözaltına alınmıştır. SÜTAŞ tesislerinin yakınında barınakları olan bu kişiler mağdur olduklarını öne sürerek Kanat’ı aramış ve haber yapılmasını talep etmiştir. Kanat’ta bunun üzerine bölgeye giderek tesis ve duvar için kazı yapılan bölgenin görüntüsünü çekmeye çalışırken jandarma tarafından çekim yapması engellenerek gözaltına alınmıştır. Kanat’ın ‘Jandarmanın kendilerini çektiği’ iddiasıyla fotoğraf makinesi ve kamerasına el konulmuştur. Burada jandarma tarafından ekip arabasına alınan Kanat, karakola götürülerek işlem yapılmış ve ardından serbest bırakılmıştır." denildi. 

Açıklamanın devamında, "Jandarmanın görevini yerine getirme konusunda hiçbir engelleyici tavrı olmadığı halde gözaltına aldığı meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtir, gazetecilerin haber takibi yaparken bu tarz engellemelerle karşılaşmalarının son bulmasını ümit ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum