Advert
as

Solhan’da Okul Meclisleri Seçimi Yapıldı

Solhan’da Okul Meclisleri Seçimi Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yürüttüğü "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri" projesi kapsamında İlçemizi temsil edecek 5 öğrencinin belirleneceği seçimler yapıldı.

2018-2019 Eğitim öğretim yılında "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri" projesi kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen Okul Meclisi Seçimleri, 20 öğrenci arasında ilçemizi temsil edecek 5 öğrenci seçildi.

Düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Şube Müdürü Ahmet Akgündoğdu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Canan Eser, “Demokrasi, bir yönetim biçimi olduğu kadar, bütün toplumsal ilişkileri yönlendiren bir yaşama tarzı ve yaşama kültürüdür. Demokratik bir toplumda olması gereken bilgi, beceri ve alışkanlıklar yaşanılarak öğrenilmekte, paylaşılarak tecrübeye dönüşmektedir. Bütün demokratik ülkelerde demokrasiyi ve insan haklarını toplumsal tabana yayma; hak ve özgürlüklerin sınırlarını genişletme, eğitime yüklenen önemli görevlerdendir. Eğitim ve okul ortamını demokratik kültürü besleyecek şekilde yapılandıran toplumlar, değerleri benimsemiş bireyler yetiştirerek demokrasilerini güçlendirmektedirler. Bizler de demokrasimizin  gelişimini sürdürmesinin ve kurumsallaşmasının, ancak gençlerimizin bu husustaki çabalarıyla mümkün olacağına inanıyoruz.

 

Bu amaçla gerçekleştirilen çalışmalarda biri de ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’dir. Söz konusu proje, ülkemizin demokratik ilke, değer ve tutumlarını benimsemiş bireylerini yetiştirme hedefine doğru atılmış son derece önemli bir adımdır.

 

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılında okullarımız kapalı ve bizler yaz tatilindeyken, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçirmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları  ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004 yılında hayata geçirilen bu proje ile; hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünün özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel  değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Bu amaçla her yıl; sınıf, okul, ilçe ve nihayetinde İl temsilcileri seçilmekte, seçilen bu temsiler Nisan ayında Türkiye Öğrenci Meclisi Toplantısına katılmaktadırlar.

 

Bu Demokrasi şölenimizin 3. Aşaması olan ilçe Öğrenci meclisi Seçimini gerçekleştirmek için bugün burada bulunmaktayız. Seçime katılan bütün adaylarımıza başarılar diliyoruz.”dedi.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akgündoğdu,” Değerli başkanlarımız, Türkiye'nin gelecekleri demokratik nedir diye sorduğumda herkes hemen hemen bir cevap verecektir. Demokratik nedir; Herkesin kendi varlıklarıyla, değerleriyle bir arada yoğunluğu birlikte bir yaşama biçimidir. Kendi okullarınızdaki denetiminiz sizin öğrenci arkadaşlarınıza olacak. Bizim vaatlerimizi takip edecekler gençler bunu yabana atmayın. İşte vaat verdim seçimi kazandım, bundan sonra yan gelip yatıyorum yok. Vaatlerimizin mümkün olanına oynayın, hayata geçirin sizi takip eden arkadaşlarınıza en azından o güveni suistimal etmeyecek şekilde küçükte olsa uygulamalarınızı yapın. Bugün burada da sizler 20 tane arkadaşımız 5'er dakikalığına çıkıp burada hem kendinizi tanıtacaksınız, hem aday olup olmayacağınızı açıklayacaksınız. İlçe meclisinde 5 tane aday seçilir; o 5 isim ile bildirilir. İldeki seçimde de o 5 kişi buradan gider il temsilcileri seçerler İnşallah bu sene TBMM'ye Bingöl'den gidecek temsilci bizim ilçemizden olacak. Tabi bizim ilçemizden olabilmesi için de bizim ilçemizden seçeceğimiz beş arkadaşımızın çok ciddi çalışma yapıp kendi aralarında organize olup il’e gittikleri zaman daha iyi yapacakları konuşmaları vaatlerde il deki temsilcileri etkileyip onlardan oy alabilecek bir çalışmanın içine girmeleri lazım. İlk ayağı okulda gerçekleştirdik, ikinci ayağı burada gerçekleştiriyoruz. Hepinize teşekkür ederim.”dedi. 

20 öğrencinin oy kullandığı seçim sonunda en yüksek oy alan Barış Balçık 13 oy, Hasan Çıtak 11 oy, Zülküf Yıldız 10 oy, Abdulkadir Tan 8 oy ve Batuhan Keklik 6 oy alarak ilçeyi temsil etmek için seçildiler.



 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum