Advert
as

"Hep Birlikte Bingöl İçin El Ele" Projesi Tanıtıldı

Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanan, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen 2 milyon lira bütçeli Hep Birlikte Bingöl İçin El Ele Projesi tanıtıldı.

Kalkınama Bakanlığı'nca desteklenen, Bingöl Valiliği AB Proje Koordinasyon Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 2 milyonluk projenin tanıtım toplantısı Vali Ali Mantı başkanlığında gerçekleştirildi. 

Projenin 12 Şubat 2018 tarihinde hayata geçirildiğini ve 12 Şubat 2019'da tamamlanacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, projenin dezavantajlı öğrenciler için hazırlandığını söyledi. 

Engin, “Dezavantajlı öğrenci ve yerleşim yerlerindeki gençlerimizin kültür-sanat etkinliklerine teşvik edilerek gençlerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, sportif sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.  Bu kapsamda; İlimiz genelinde belirlenecek 31 okul ve alanlarda;  2 açık spor alanı, 4 semt sahası, 5 konferans salonu, 8 kütüphane, 5 müzik atölyesi, 5 resim atölyesi ile kültür- sanat ve spor etkinlikleri ile alakalı alt yapı ihtiyaçları karşılanmış olacaktır.  Çocuklarımızın hayata hazırlanmalarında okullarımızın rolü tartışılmazdır.  Sosyal, kültürel, sportif ve akademik hayatlarında başarı için ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve davranışların kazandırıldığı ortamların hazırlanması projenin temel amacıdır. Gençlerimizin kişilik ve benlik kazanımlarının daha büyük oranda gerçekleştiği bir zaman dilimine denk gelmektedir. Sosyal ve fiziksel çevrede tutarlı davranış ve tutumlar olarak ifade edebileceğimiz kişilik gelişiminde çevre ile olan ilişkisi önem kazanmaktadır. Bu bağlamda öğrenci ve gençlerimizin iletişim, fikir üretme, analiz- sorgulama becerilerini geliştirmeleri ile doğru ve dengeli kararlar verebilmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımları büyük önem taşımaktadır” diye konuştu. 

2 milyonluk bütçe ile hazırlanan projede birçok yatırım tamamlandığını belirten Engin, “2 adet Açık Hava spor Alanı, 4 adet Semt Sahası, 9 adet Kütüphane, 6 Müzik Atölyesi, 6 Resim Atölyesi ve 5 konferans salonu yatırımı devam ediyor.” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum