Advert
as

KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı

KPSS Ortaöğretim Sonuçları Açıklandı

7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim düzeyinin sonuçları açıklandı.

KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. 

Sınava ilişkin ÖSYM'den yapılan açıklamada, "7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018-KPSS Ortaöğretim değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 08 Kasım 2018 tarihinde saat 14.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir." denildi. 

Değerlendirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ise şöyle: Sınava başvuran aday sayısı bir milyon 183 bin 245 kişi, sınava giren aday sayısı bir milyon 24 bin bir kişi, sınava girmeyen aday sayısı 159 bin 244 kişi, sınavı geçersiz sayılan aday sayısı 595 kişi.

60 soruluk Genel Yetenek testinde ortalama 16,2 net iken standart sapma ise 10,8 oldu. 60 soruluk Genel Kültür testinde ise ortalama 16,3 net, standart sapma 8,5 oldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum