Advert
as

Solhan İHH, Gine’ye 1100 Kur'an-ı Kerim Ulaştırdı

Solhan İHH, Gine’ye 1100 Kur'an-ı Kerim Ulaştırdı

Solhan İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından Afrika Gine’nin farklı bölgelerindeki Müslümanlara 1100 Adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Solhan’da kurulmasına rağmen farklı ülke ve bölgelerdeki mazlum ve mağdurlara yönelik çalışmalar organize eden Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç yapmış olduğu açıklamada: “ Hamdolsun, bir kampanyamızı daha nihayetlendirdik.  Solhan merkez ve köyleri başta olmak üzere devam eden yardım faaliyetlerimizle birlikte En Güzel Armağan: Kur’an kampanyası çerçevesinde Afrika/Gine’deki kardeşlerimize 1100 Kur’an-ı Kerim ulaştırdık. Gine’nin farklı bölgelerinde camilerde, medreselerde ve okullarda dağıtımı gerçekleştirilen 1100 Kur’an-ı Kerim’i kardeşlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Günümüz Afrika’sında medreseler, hem alışkanlık, hem geleneklere bağlılık, hem de bölgede hâlâ devam eden yoksulluk sebebiyle şifahi eğitim sistemini yaygın olarak uyguluyorlar. Çocuklar sabahları medrese dersine, öğlen okullarına gidiyor; akşam ise yine okul çıkışlarında medreseye uğramadan evlerine dönmüyorlar. Ülkelerin zayıf ekonomileri, minik ellerin kalem kâğıt tutmasına izin vermemiş. Çocuklar, olmayan defterleri, kalemleri yerine tahta levhalar üzerine kömür ya da tencere karasından yaptıkları mürekkebi kullanmışlar. Müslüman Afrika halkı, karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen eğitim konusunda kendi alternatifini üretmiş ve çocuklarının eğitimi için çaba sarf etmiş. Neredeyse her aileden bir hafızın çıktığı bu ülkelerdeki insanlar zorluklara karşı örnek bir mücadele vermektedirler. Bizler de bu projeyle kardeşlerimizin hem dini eğitimlerine destek olmak hem de Gineli ailelerimiz evlerinde kutsal kitabımızın bulunmasını ve okunmasını istedik.’’ diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“ En Güzel Armağan: Kuran kampanyamıza destek veren başta Solhan halkı olmak üzere ülkemizin farklı şehirlerinden katkı sunan bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Hayat ve hidayet kaynağımız olan ilahi kelamı okuyan, anlayan, yaşayan ve yaşatan kullardan olmayı Cenabı Haktan niyaz ederiz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum