Advert
as

İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Solhan’daki koordinasyonu sağlamak amacıyla Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında, İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleşti.

İlçedeki koordinasyonu sağlamak, sorunları tespit etmek, sorunlara yerinde çözüm bulmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapılan 2018 Yılı 2. Dönem İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı Kaymakam Fatih Okumuş Başkanlığında gerçekleşti.

 

Toplantıya; Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gökhan Erer, İlçe Emniyet Müdürü Vehbi Sarıkaya, İlçe Müftüsü Muharrem Dutar ve kurum amirleri katıldı.

 

Koordinasyon kurulu toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kaymakam Fatih Okumuş:”Biz genel ilkeleri ve prensipleri genel itibariyle her toplantıda söylüyoruz. Ben sadece kaymakamlığın genel ilke ve prensiplerine ilişkin kısa bir şey okuyacağım. Bizim kaymakamlığımızın idari anlayışı şu prensiplere göre yürüyor. Kurumlar, vatandaşlarla olan ilişkileri mutlak suretle işçi işveren şeklinde, işçi biziz yani işçi memurlar, işçi müdürler,  işçi amirler, işveren vatandaş yani biz vatandaşı son tahlilde hep patronumuz olarak görmekle mükellefiz.  Çünkü biz vatandaşın vergileriyle devletten ücret alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşa azami derecede yardım sever, azami derecede iyilik sever, azami derecede sorun çözücü olan, taktir etkisi vatandaşta olan yine kullandığımız bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Bunu da arkadaşlarımızdan istiyoruz. Özellikle personellerimiz kalabalık olan kurumlarımız var. Mesai takiplerini yapsınlar yani usule hukuka aykırı bir şekilde kurumlarına gitmiyor. Bunu hani kurum amirinden değilde dışarıdan biliyoruz en azından bu olmasın arkadaşlar mümkünse herkes dairesinde mesaisini yapsın. arabasının yağını 5'den sonra değiştirsin yada  hafta sonu değiştirsin personelin disiplin ve ödül yönünden takip edilmesi gerekir. Yani disiplinsiz personele gerekli ceza verilmelidir. Adam kayıtsız bir şekilde vatandaşla dalga geçiyor, hakaret ediyor veya oradaki devletin malını hoyratça kullanıyor. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyin. Aynı şekilde vaktinde gelip gidiyor beyefendi usule hukuka uygun yardım sever iyi devletin malını kendi malından da daha özenli kullanıyor. Bu personeli de ödüllendireceğiz. Kurumlar araç gereç ve personel kullanımı konusunda özellikle öncellikle mevzuyu kaymakamlıkla paylaşsınlar. Biz il müdüründen duymayalım. İl müdürü işte sizin şu eksiğiniz var, bizim haberimiz yok demeyelim. Resmi araçlar kullanımında hassasiyet gösterilsin. İşler planlı bir şekilde aksatılmadan yürütülsün. Özellikle eğitim, sağlık ve köy alt yapılarına ilişkin çalışmalar kaymakamlıkla koordine edilsin. Resmi yazışmalar usulüne uygun olarak yapılsın.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum