Advert
as

Solhan İHH: “Yemen Acil Yardım Bekliyor”

Solhan İHH: “Yemen Acil Yardım Bekliyor”

Solhan İnsani Yardım Derneği (İHH), Yemen’deki insani krizin ölümcül boyutlara ulaştığını açıklayarak Yemen halkı için yardım kampanyası başlattı.

Yemen’deki insani krizin ölümcül boyutlara ulaştığını belirten Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç, Yemen halkı için yardım kampanyasının başladığını açıkladı. 

"Yemen Yardım Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan Solhan İHH Başkanı Muhammed Veysi Tunç:" Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan Yemen şimdi de iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor.

21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşanıyor. 

Ülkede iç çatışmalarla birlikte kuraklık da zaman zaman etkili oluyor. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürdüğü Yemen’de sağlık krizi de bulaşıcı hastalıkların yayılması ile her geçen gün derinleşiyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla ve iç çatışmaların etkileriyle mücadele ediyor. Yemen’deki durumun iyileştirilmesi için yardımseverlerin desteği gerekiyor." ifadelerinin ardından yardım çalışmalarıyla ilgili olarak:" İHH İnsani Yardım Vakfı'mız, krizin ilk gününden itibaren, başta Taiz ve Sanâ kırsalları olmak üzere ülke genelinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları, bebek maması, hijyen paketleri, un, su, mobil sağlık klinik hizmetleri gibi alanlarda yardım ulaştırıyor. Krizin her geçen gün daha da derinleştiği Yemen’de 2018 Kasım ayı içerisinde de 13 bin 255 muhtaca Acil Yardım Çalışmaları kapsamında gıda kolisi ulaştırıldı. 

Yemen'de 2017 yılından itibaren 500 binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye ve sağlık yardımında bulunuldu. 2017 ve 2018 Kurban çalışmalarıyla Yemen’de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırıldı. 2018 yılı itibarıyla Yemen’de 4985 yetime sponsor olundu. 2017 yılından bu yana kolera ile mücadele için Aden ve Taiz bölgesinde 53 bin hastaya sağlık yardımı yapıldı.

Bunun yanında, başkent Sana’da Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 234 kanser ve diyaliz hastasına gıda ve ilaç yardımı ulaştırıldı. Merkezdeki hastaların barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçları da karşılandı. Çeşitli alanlarda bu yardımlardan toplamda 2 milyon kişi faydalandı.

Ancak bu yardımların artarak devam etmesi gerekir. Katkı sunmak isteyen hayırseverlerimiz için Ziraat Bankası İban TR 3700 0100 0499 7260 7013 5001 nolu hesabımıza yardımlarını aktarabilecekleri gibi derneğimize de gelebilirler.

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler 505 830 22 70 numaradan bize ulaşabilirler." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum