Advert
as

Mahalle Sakinlerinden Kavşak Tepkisi

Mahalle Sakinlerinden Kavşak Tepkisi

Solhan-Muş karayolunun orta refüjünün kapatılmasına tepki gösteren Boğlan Mahalle sakinleri, 3 km uzaklıkta yapılan kavşak nedeniyle mağdur olduklarını belirtti.

Boğlan Mahalle sakinleri, yeni yapılan ve yerleşim yerinden 3 kilometre uzakta olan kavşak nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerin mağduriyete neden olan kavşağın yerleşim yerine yakın bir yerde yapılmasını talep ettiler.

Kavşak nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Boğlan Mahalle sakinlerinden Eyüp Balkaya, Mahallenin eski girişi tamamen kapatılarak 3 kilometre ilerde yeni kavşak girişi verilerek mahalle sakinleri olarak mağdur edildiklerini söyledi.

 

“Yapılan hizmet bizim için eziyette dönüştü”

Balkaya, “Evet, burada hizmet yapılmış ama bu hizmet şu anda bizim için bir eziyete dönüşmüş durumda. Gönül isterdi ki mahalle sakinleri olarak evlerimize daha rahat ve eziyetsiz bir şekilde ulaşmak.  Allah korusun bir yangın olması durumunda, acil bir hastalık durumunda, itfaiyenin yangına müdahale etmesi ve acil olarak ulaşılması gereken hastaya geç müdahale edilmesine bir engel söz konusu. Yeni kavşağın insanların hizmetine dönük bir şekilde yapılsaydı daha memnun olurduk.  Mahalle sakinleri olarak ciddi anlamda tepkiliyiz. Yetkililerden bunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.” dedi.

 

“İlçe merkezinde olan mahalleye giriş yapmak kilometrelerce yol gidiyoruz”

Yerleşim yerinde kilometrelerce uzakta yapılan kavşağın, kış ve yaz aylarında mahallenin ulaşımı için bir sorun teşkil edeceğine dikkati çeken Balkaya,  “Mahalle olarak merkezdeyiz ama yeni kavşak nedeniyle kilometrelerce mahalleden uzaklaştıktan sonra tekrar bir o kadar geri gelip, mahalleye giriş yapabilmek bir eziyetten başka bir şey değildir. Ve vahim bir durumdur. Yeni kavşağın yapıldığı yerde bir yerleşim yeri de yok, dağ başında yapılmış mahalleye de faydası yoktur.  Yeniden mahallemize yakın bir yerde kavşağın yapılmasını yetkililerden talep ediyoruz.  Mahallenin ulaşımı konusunda bir yardım istiyoruz.” diye konuştu.

 

Boğlan Mahallesi Sakinleri Mağduriyetin Giderilmesini İstiyor

Şehir Geçiş Yolu çalışmaları kapsamında yaklaşık 2 aya yakındır mağdur olduklarını dile getiren Boğlan Mahallesi Sakinlerinden Nurullah Azak,”Yapılan orta refüj çalışmaları ile mevcut mahalle araç geçiş yolu mevzuat hükümleri gerekçe gösterilerek maalesef kapatıldı. Mahalle ana girişinden 3 Km uzaklıkta Derela Mevkiisinden dönüş yolu verildi. Bu da gidiş geliş 6 Km yol demektir. Bunun akla ziyan bir uygulama olarak görüyoruz. Mahalleli olarak mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz.

Acil Durumlarda Ne Olacak !

Maazallah bir hastasını ambulans ile hastaneye götürme durumunda kalan ve dakikaların bile hayati öneme sahip bir durumda, mahalleyi pas geçip 6 Km yol aldıktan sonra kapısına gelen bir ambulanstan ne hayır gelir. Bir İtfaiyelik durumunda bilimsel olarak 6 dakikada bir evin tamamen yangınla kaplanabileceği bir durumda 6 Km ilk fazladan yol alan bir itfaiye aracından ne hayır gelir.

Yetkililer Duyarlı ve Mantıklı Yaklaşmalı

Solhan gibi küçük bir ilçede mahalleye çağrılan Taksi bile rayiç ücret olan 7 TL yerine 10 TL talep ediyorsa mağduriyet açısından gerisini siz düşünün.”dedi.

 

Kavşak için İmza Toplandı

Ayrıca mahalle sakinleri tarafından kavşak için toplanan imzalar Solhan Kaymakamlığına teslim edileceği belirtildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum