Advert
as

Stem-Robotik Öğretmen Eğitimi Projesi Kabul Edildi

Stem-Robotik Öğretmen Eğitimi Projesi Kabul Edildi

Fırat Kalkınma Ajansı’na, 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında başvuran 9 projeden başarılı olan 6 projenin 1’i Solhan’dan Stem-Robotik Öğretmen Eğitimi oldu.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programında Eylül-Ekim dönemi değerlendirme sonuçları belli oldu. Belirtilen dönem içerisinde teslim alınan 9 adet başvuru ile ilgili yapılan değerlendirmeler sonucunda 6 projenin başarılı bulunduğu açıklandı. Bunlardan biri Solhan’dan Stem-Robotik Öğretmen Eğitimi oldu. 

Proje hakkında açıklama yapan Kaymakam Ersin Ateş Okul Müdürü Ferhat Bayar,”Öğretmenlerimize yönelik sunmuş olduğum "Stem-Robotik Öğretmen Eğitimi" projemiz, Fırat Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında onaylanmıştır.

Bu güzel haber ile yeni bir sürece başlamış bulunuyoruz.

Projemiz kapsamında; Solhan'da görev yapan 20 öğretmene eğitim verilecektir.

Eğitim İçeriği:

- Türkiye'de STEM ihtiyaç ve uygulamaları

- STEM Materyal Eğitimi ve Tasarımı

- STEM uygulama etkinlikleri

- Robotik Kodlama

- mBot ve Arduino temelli Robotik sensör programlama

- Yazılım ve internet nesnelerinin haberleşmesi konularında gelişmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu bağlamda öğretmenlerimize verilecek eğitim; Robotik Kodlama, mBot ve Arduino temelli yazılım eğitimi, Robotik ve elektro-mekanik sistemler eğitimi, yazılım çalışmaları ve testler başlıkları içerisinde şekillendirilecektir.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum