Advert
as

Diş Hekimliği Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Diş Hekimliği Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk öğrencileri önlüklerini törenle giydi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi. Törende konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne bağlı bir diş hastanesi için resmi girişimleri başlattıklarını belirterek, diş hastanesini de en kısa sürede Bingöl’ün hizmetine sunmaya çalışacaklarını açıkladı.

Açılış programında konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin her geçen gün başarı çıtasını yükselttiğini ifade ederek sözlerine başladı. Başarı çıtalarını her geçen gün daha yukarı taşımak için başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Çapak, “Diş Hekimliği Fakültemiz, üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir fakülte. Bu yıl nasip oldu ilk öğrencilerimizi de aldık. İnşallah fakültemizin hızlı bir şekilde gelişimini sağlayıp şehrimize ve bölgeye katkısını sağlayacağız. Diş Hekimliği Fakültemizin özellikle ilimize katacağı çok şey var.  Fakültelerimizin ve yüksekokullarımızın öğrenci profili Türkiye’nin her yerinden öğrenci gelecek şekilde olacak. Geçen yıl diş hekimliği ile birlikte Üniversitemizde 14 yeni program açılmıştı. Önümüzdeki dönem diş hekimliğinin bazı programları ile beraber lisans ve ön lisans bazında yeni programları da açmış olacağız. Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde diş hekimliğimiz destekleyecek ağız ve diş sağlığı ile alakalı iki yıllık programları da önümüzdeki zaman diliminde faaliyete sokmuş olacağız” dedi. 

“Üniversitemiz bölge üniversiteleri arasında çok iyi bir konumda. En iyilerinden biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” diye sözlerini sürdüren Prof. Dr. Çapak, “2007 sonrası kurulan üniversitelerin en iyilerinden birisi olduğumuzu kolaylıkla söyleyebiliriz. Hem öğretim üyesi potansiyeli, hem öğrencilerimizin tercihi, hem program sayısının fazlalığı, hem de fiziki güzelliği ile öne çıkan bir üniversiteyiz.  Pek çok özel üniversiteden bile daha görkemli bir üniversite olduğumuzu ifade edebiliriz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde çıtamızı daha da yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bize emanet edilen öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz

“Burada esas olan öğrencilerimizi nitelikli bir şekilde yetiştirip, kendilerine, ailelerine ve topluma faydalı bir şekilde hazırlamamızdır” şeklinde konuşan Prof. Dr. Çapak, “Şehre hizmet açısından Diş Hekimliği Fakültesi ile yetinmeyeceğiz. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde halka hizmet edecek bir hastane sürecimiz var. Resmi süreci başlattık. Halka hizmet edecek ve tedavilerin yapılacağı bir hastane kurmuş olacağız. 

Mevut Diş Hekimliği Fakültemizin bulunduğu MYO binamızın bir katını tamamen Diş hekimliği fakültesi ve hastanesinin hizmetine vereceğiz. Çok geniş ve rahat hizmet verebilecek bir alana sahip. Hastalara güzel hizmet verebilecek bir alanı bu binamızda oluşturacağız. Faaliyete girmesiyle beraber bir yandan halka hizmet etmiş olacağız, bir yandan da öğrencilerimiz için uygulama alanı oluşturmuş olacağız. Fakülte ve diş hastanesi için yeni bina için bir yatırım programız var da var zaten” şeklinde konuştu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum