Advert
as

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayelerinde Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin organizasyonuyla Solhan’da kutlama programı düzenlendi.

Öğretmenler gününün 37. yıldönümü münasebetiyle Solhan’da çeşitli etkinlikler düzenledi. İlk tören Hükümet Konağı bahçesinde yapıldı. Daha sonraki program ise Solhan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 

Düzenlenen törene Kaymakam Fatih Okumuş,  Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum temsilcileri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. 

Programda açılış konuşmasını yapan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bünyamin Bürkük; “Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönderidir. Madem ki gönül eridir, öyleyse karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Tıpkı eskilerin dediği gibi “Yolu doğru olanın yükü ağır” işte gerçek öğretmen bunca ağır yüke karşı başa çıkabilen gerçek insandır. Hakikat öğretmeni kesinlikle yaşamını, öğrencilere adamış, onların sorunlarını ortada kaldırmak için elinden gelen her şeyi yapmış, öğrencisine balık vermeyip balık tutmasını öğretmiş, gerektiği yerde gerekli biçimde davranma bilincine erişmiş her zaman iyiliğin ve güzelliğin peşinden koşmuş örnek bir öğretmendir. Ne mutlu ki bu bilince erişen öğretmenlerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Her öğrenci bizim için bir öğretmendir. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bunun içindir ki öğretmen öğretirken öğrenen insandır. Ve öğretmen için bu çok büyük bir nimettir. Yeter ki öğretmenlik mesleğine soyunan insan öğrencilerine kapılarını kapatmasın, onlardan gelen eleştirileri kulak ardı etmesin, öğretmen kendini öğrencilerde bulan öğrenciler yanında mutlu hisseden sürekli geliştiren ve gelişen kutsal bir insandır. Hz. Peygamber (sav) İslam’ın ilk öğretmeni olan Musab Bin Umeyr’i Medine'ye yolladıktan 2 yıl sonra Musab’ın Medine'deki dönüşünün sözleri şöyle olmuştur; “Ey Allah'ın elçisi Medine'de sığınmadık kapı bırakmadım peki bizler bu ilçede görev yapan öğretmenler olarak bütün öğrencilerimizin gönül kapısını çalabildik mi?”

Belki her dersin her konusunu öğrenemeyebiliriz. Ancak her güzel davranışı taşımaya çalışan örnek kişiler olmalıyız. Mesela merhamet öğretmeni, mesela adalet öğretmeni, mesela dürüstlük öğretmeni, mesela hakikat öğretmeni ne mutlu bizlere ki toplumu eğiten, insanların arasına katıldık.” İfadelerini kullandı.

 

Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz “Saygı değer meslektaşlarım öğretmenlik bitmeyen bir sevda, bir ömür süren bir gönüllülük, karşılık beklemeksizin verilen emek, vatanını milletini kendinden önce düşünmek, hiç takmadığı bir hayatın güzelleşmesi için çabalamak ve bir çocuğun gülümsemesiyle ödüllendirilmektir. Biliyoruz ki öğretmenlik bir meslekten çok bir değerdir. Toplumumuzun en kıymetleri olan çocuklarımızın geleceğini ve dolayısıyla memleketimizin geleceğini şekillendiren bir değer. Ne mutlu ki bizler öyle saygın bir mesleğin neferleriyiz. Ülkede değil, gönülleri fetheden neferleriyiz. Bizler biliriz ki her çocuk çok önemli, her çocuk çok değerli, her çocuk bir tohum sevgiyle eğitildiğinde tüm dünyaya yayılacak bir sevginin, kardeşliğin, güzelliğin tohumu. Saygı değer meslektaşlarım bizler hep birlikte çocuklarımızın geleceği için bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyon belgesiyle daha güçlü bir Türkiye için hatta daha yaşanılır bir dünya için, var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Bilimin aydınlığında teknolojiyi yakalamış milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatana millete faydalı, büyüklerine saygılı, sadece kendini değil bütün doğayı koruyan, bütün yaratılışlara sahip çıkan bireyler yetiştirmemizi bekler. Sorumluluğumuz büyük, işimiz kutsal bize düşen bu yolda gönüllülükle çalışmaktır. İyi bir öğretmen her daim öğrenci olmalı, her gün yeni bir bilginin peşinden koşmalı, her yılı bir öncekinden daha başarılı olmalı, gelişmeye değişmeye ilerlemeye açık olmalı ki ona emanet edilmiş taze ırmakları en iyi bir şekilde eğitebilsin. Onları sürekli düşünen, dünyanın hızına yetişebilen, hepimizin bu bilinçle çalıştığına inanıyor, verdiğiniz emek için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. “şeklinde konuştu.

 

Selamlama konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız “Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmektedirler. Milletimizin her bir ferdinin kendisi ve çocukları için öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri oku olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bugünde milletçe eğitime, öğretime, öğrenime, alime, öğretmene derin bir saygıyla milletçe muhabbetle yaklaşıyoruz. Ülkemiz de saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, bilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler bu vasfı uygulamaya ve hikmete yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahrif etmekten mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir. Öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor. Kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinden öğretmenlerimizin çabalarının ve emeklerinin de önemli bir payı olacaktır. İlçemizin merkez 27 köy ve 137 mezrasında her karışında vazifelerinin hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin eğitim camiamızın 24 Kasım öğretmenler gününü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi Rahmetle anıyorum hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum.” dedi.

 

Öğretmenler gününü kutlayan Kaymakam Fatih Okumuş,“24 Kasım’a bir daha kavuştuk. Hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özellikle öğretmenlerimiz vefakar, cefakar, ilim ordusu ciddi sıkıntılarla karşılaştılar. bu ülke 90'lı yıllarda çok şehit öğretmen verdi. Özellikle Necmettin ve Aybüke öğretmenle hep akılımızda yani böyle öğretmenlik gibi bir mevzu olduğunda o iki kişiyi andığımızda ciğerlerim yanıyor. Askerinden polisine, öğretmenden memuruna, amirine vatandaşına kadar her bir şehit tabi ciğerimizi yakıyor. Özellikle bu öğretmenlerimizi de Rahmetle anıyorum.  Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Öğretmenler gününüzü bir kez daha en samimi duygularımla kutluyorum. Yaklaşık 300 kadar öğretmenlerimiz gelmiş, Solhan'a yeni gelen bu mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimiz var. Onlara da başarılar diliyorum. Vazifelerini layıkıyla yapacaklardan, fazlasıyla yapacaklarından hiç şüphe duymuyorum. Öğretmenlerimiz her ne kadar bir bilgi aktarım sürecinde vazifeleri varsa da bunu mutlak suretle, sevgiyle, merhametle, muhabbetle, iyilikle, güzellikle, halis duygularla, şefkatle yapmaları halinde öğretmenlik mesleğini tam olarak yapmış olurlar. Bu konuda sizden hiç bir şüphem yok. Allah hepinizden razı olsun. Tekrardan 24 Kasım 2018 Öğretmenler Gününüzü kutluyor sizleri saygıyla selamlıyorum.”dedi. 

Program sonunda çekilişte ismi çıkan öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum