Advert
as

Meslek Lisesi, Erasmus + Projesine Katıldı

Meslek Lisesi, Erasmus + Projesine Katıldı

Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Almanya’daki “Akıllı Bina Otomasyon Sistemlerinin İncelenmesi” başlıklı Erasmus + Projesine katıldı.

Almanya’da düzenlenen Erasmus + Projesine katılan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Akıllı Bina Otomasyon Sistemlerinin İncelenmesi” başlıklı proje ile bilgi ve becerilerini sergilediler.

 

Konu ile ilgili okul idaresinden yapılan açıklamada,”Projemizle birlikte katılımcılarımız ileride ülkemizde de oldukça büyük bir pazar oluşturması beklenen akıllı bina otomasyonları konusunda gerek teorik gerekse pratik anlamda bilgi ve becerilerini geliştirdiler. Katılımcı kuruluş olan okulumuzun proje ile birlikte yerel ve bölgesel anlamda bilinirliği arttı. Katılımcılarımızın yurtdışı tecrübelerini okuldaki meslektaşlarına aktarmasıyla birlikte yeni yöntem ve teknikleri hayata geçiren okulumuz personeli toplam kalitemizin artmasını sağladı. Okulumuzda bu tür projelerin gerçekleştiğini gören öğrencilerimizin proje aktarımlarıyla birlikte mesleki eğitime ve alanlarına olan ilgisinin arttığını fark ettik. Projenin yürütülmesinde görev alan idaremizin ve personelimizin yönetim becerilerinin gelişmesiyle birlikte okul içindeki problemlerin çözümüne yönelik yenilikçi fikirleri geliştirdiğini gördük. Okulumuz Doğu Anadolu’nun küçük bir ilçesinde bulunduğundan ilçemiz vatandaşları ve kurumlarının hem AB projeleri konusunda hem de akıllı binalar konusunda yeterince bilgisi bulunmamaktaydı. Proje sahibi okulumuz yaygınlaştırma faaliyetleri ile birlikte hem yerel halkta akıllı binalar ile ilgili bir farkındalık oluşturdu. Hem de kurumların AB projelerine katılma noktasındaki isteklerine olumlu katkıda bulundu. Ulusal anlamda yakın bir gelecekte ülkemizde yaygınlaşacak bu alanda ihtiyaç duyulacak yetkin personelin sağlanması konusunda projemiz önemli bir misyona sahip olacaktır. Uluslararası manada ise ülkemizin AB kültürü ve demokrasi anlayışını benimsemesi, AB ülkelerinin de Türk kültürünü tanıması manasında projemiz bir mikro çalışma rolünü üstlenmiştir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum