Advert
as

"Yerli Malımı Yemen ile Paylaşıyorum" Kermesi

​Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Yemenli mazlum kardeşlerine destek olmak için okulda kermes düzenledi.

Kaymakam Ersin Ateş İlkokulunda öğretmen, öğrenci ve ailelerinin yerli malı haftası kapsamında evde yaptığı ürünlerden elde edilecek gelirin Yemenli ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. 

Yemen halkı için düzenledikleri kermese katılan ilçe kaymakamı Fatih Okumuş, “Şehit Kaymakam Ersin Ateş okulunun düzenlediği Yemen’e Yardım kapsamında yapılan bu kermese İl Milli Eğitim Müdürümüz, ilçedeki kurum amirlerimiz, öğretmenlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızla beraber katıldık. Katılanlardan Allah razı olsun, her birine teşekkür ediyorum. Asıl büyük teşekkürü de okulumuza, okul idaremize bu kermesin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve velilerimize göndermek istiyorum. Bu kermes etkinliği kapsamında toplanan paralar, kaynaklar uygun yöntemlerle okul idaremiz tarafından Yemen’e gönderilecek. Yemen ölüyor, insanlık ölüyor, bu duruma sessiz kalınmaması gerekiyor. Kermes etkinliği kapsamında bir tas çorba da olsa bütün vatandaşlarımızın buraya gelerek katkı sunması lazım. Yemen içinde katkıda bulunan bütün vatandaşlarımızı kutluyorum. Tekrardan sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlkokulu okul Müdürü Ferhat Bayar da düzenlenen kermeste satılan ürünlerin gelirinin Yemenli mağdurlara göndereceklerini ifade etti. 

“Bu hafta ülke genelinde ‘Yerli Malı Haftası’ olarak kutlanıyor.” diyen Bayar, şunları söyledi:  “12-18 Aralık Yerli Malı haftasıyla ilgili normalde okullarda her öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılan kampanyaya biz bu yıl biraz farklı bir şekilde yapmak istedik. Çünkü son zamanlarda Yemen’de ciddi manada bir sıkıntı yaşanıyor, özellikle açlık konusunda. Maddi manevi birçok eksikliğin giderilmesi anlamında bizde üzerimize düşeni düşünürken bu yıl ki Yerli Malı etkinliğimizi öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, velilerimizle beraber Yemen’e bir yardım kampanyası olarak düzenledik. Böylece güzel bir kermes çalışmamız oldu, yardım kampanyamız oldu. Burada katkı sunan herkesten Allah razı olsun.”

 

Kermes etkinliğine, İlçe Kaymakam Fatih Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, STK Temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci, öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.



 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum