Advert
as

“Ölçme Değerlendirme Merkezi, Büyük Başarılara İmza Attı”

“Ölçme Değerlendirme Merkezi, Büyük Başarılara İmza Attı”

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Ölçme Değerlendirme Merkezi ile ilgili açıklamasında,“ölçme değerlendirme merkezi, kısa sürede büyük başarılara imza attı.” dedi.

Eğitim seviyesinin yükseltilmesi Ulusal ve Uluslararası sınavların yapılması ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın soru bankasına soru hazırlama amacıyla kurulan Ölçme Değerlendirme Merkezi çalışmalarına hız verdi. Bingöl il Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi 19 Mart 2018 tarihinde kurulmuştur. Uzman kadrolarla kurulan Ölçme Değerlendirme Merkezi kısa sürede büyük başarılara imza attı” dedi. 

Merkezin işleyişi, 1 İl Milli Eğitim Şube Müdürü koordinasyonunda 4 öğretmen ile yürütülmektedir. Bakanlığın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ölçme, değerlendirme, sınavlar, analiz, raporlama vb. alanında vereceği görevleri yerine getirmekle yükümlü olan birimdir. İl izleme araştırmalarını yürütmek, Ulusal ve Uluslararası izleme çalışmalarının PISA, TIMSS, ABİDE ve il ortak yazılı sınavlarının yürütülmesi için kurulan Ölçme Değerlendirme Merkezi eğitimde başarı çıtasını yükseltmeyi hedefliyor. 

Türkiye’de Aralık ayı itibarı ile 81 İlde kurulan Ölçme Değerlendirme Merkezi Bingöl ’de de Mart 2017 tarihinde kuruldu. 100. Yıl Ortaokulu giriş bölümünde hizmete giren Ölçme Değerlendirme Merkezi bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirdi. Ölçme Değerlendirme Merkezi hazırladığı sorularla öğrencileri sınıflar arası, okullar arası ve Türkiye genelinde yapılacak sınavlara hazırlayacak. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığını soru bankasına da soru hazırlayacak olan Bingöl Ölçme Değerlendirme Merkezi öğretmenlere Ölçme Değerlendirme alanında eğitim vermeye başladı. 

Konuyla ilgili Engin’in açıklamaları şöyle:“Ölçme Değerlendirme Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Kadri Engin, “Merkezimiz Mart ayında kuruldu. Ölçme Değerlendirme Merkezleri ülke genelinde kademeli olarak 2017 Aralık ayı itibarı ile 81 ilde kuruldu. Bingöl olarak on aylık süre içerisinde bazı ulusal ve uluslararası sınavlar yaptık. Bunlardan birisi TIMSS pilot uygulama sınavı, ABİDE-4 ve ABİDE-8 sınavları yaptık. 2016 ABİDE-8 il raporunu yayımladık. Merkez ilçemizde bulunan 54 öğretmenimiz ile ABİDE-4 sınavlarının çalıştayını yaptık. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanında 98 bin sorunun cevabını okuduk. İl genelinde bütün 5. sınıflara İl İzleme Araştırması Uygulaması yapıldı ve uygulamanın değerlendirilmesi yapılarak raporlaştırıldı. Önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğrenci gelişimini takip etmek amacıyla bütün okul düzeylerinde İl İzleme Araştırması Uygulaması yapılacaktır. İl izleme araştırmaları ve ortak sınavlarda hiçbir öğrenciyi ve okulları karşılaştırmadan hangi konularda eksiklikleri olduğu belirlenecek. Öncelikli hedefimiz Bingöl’ün ölçme değerlendirme kapasitesini en üst seviyeye çıkararak, ildeki bütün ölçme değerlendirme işlerini ortak ve nitelikli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.”

“Milli Eğitim Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme Merkezlerine son derece büyük önem vermektedir. Bu merkezler aracılığıyla öğrenci gelişimine ait veriler depolanıp okul tabanlı değerlendirme modeli hedeflenmektedir. Merkezimiz tarafından uygulanan sınavlardan sonra sınavlara ait raporlama yapılarak uygulamaların işlevselliğine katkı sunulmuştur. Merkezimiz tarafından yapılacak olan ortak sınavlarla okullarda kazanımların gerçekleştirilme oranları belirlemek istenmektedir. Bu kapsamda 80 öğretmenimize test hazırlama ve test geliştirme eğitimleri verildi. Bu eğitimlerle ilimize ait soru havuzu oluşturacağız. Öğretmenlerimizden gelen sorular ile il düzeyinde Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı derslerinden ortak sınavlar yapmaktayız. Önümüzdeki dönemden itibaren ortak sınavların sayıları artırılarak her sınıf düzeyinde farklı branşlarda yazılı sınavı yapılması hedeflenmektedir. İlerleyen sürelerde öğretmenlerimize ölçme değerlendirme ile ilgili çeşitli eğitimler verilerek ölçme değerlendirme alanında farkındalık oluşturacağımıza inanarak bütün paydaşlarımıza başarılar dilerim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum