Advert
as

“Yemen Yardım Bekliyor” Kampanyasına Büyük Destek

“Yemen Yardım Bekliyor” Kampanyasına Büyük Destek

Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulunda düzenlenen Kermes’ten elde edilen yardım parası, Yemen’e gönderilmek üzere İHH Solhan Şubesine teslim edildi.

"Yerli Malımı Yemen ile Paylaşıyorum" etkinliğiyle farkındalık uyandırarak İHH’nın başlattığı “Yemen Yardım Bekliyor” kampanyasına destek veren Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu, kermesten elde ettiği 15 bin lirayı İHH Solhan Şube yetkililerine teslim etti.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ferhat Bayar, “12-18 Aralık Yerli Malı haftasıyla ilgili normalde okullarda her öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılan kampanyaya biz bu yıl biraz farklı bir şekilde yapmak istedik. Çünkü son zamanlarda Yemen’de ciddi manada bir sıkıntı yaşanıyor, özellikle açlık konusunda. Maddi manevi birçok eksikliğin giderilmesi anlamında bizde üzerimize düşeni düşünürken bu yıl ki Yerli Malı etkinliğimizi öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, velilerimizle beraber Yemen’e bir yardım kampanyası olarak düzenledik. Böylece güzel bir kermes çalışmamız oldu, yardım kampanyamız oldu. Burada katkı sunan herkesten Allah razı olsun.” 

Yemen’de insanlık dramına değinen Bingöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Bulut,”Katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Bu güzel bir duyarlılıktır. 20 milyon Yemenli açlıkla mücadele ediyor. 10 milyon insan sınırda, maalesef bu insanlar ölecek durumundalar. 3.500 okul kapalı, bir buçuk milyon çocuk okula gidemiyor. En az 90 bin ölü var. 5000 yetim sponsorluğumuz var. Yemen’de hastalıklar yaygın durumdadır. Daha çok kolera biliyorsunuz, ishal yani dünyada kalmamış hastalıklar şuan orada var. Zaten görüntüleri görüyorsunuz, yani insan inanamıyor güvenilir kaynaktan gelmese o resim diyeceksiniz ki fotomontaj. 234 diyaliz hastası, kanser hastası tedavi görüyor, orada tedavi çalışmalarımız devam ediyor. Ani bir felaket, iç savaş, bir afet her an her yerde olabilir. Allah muhafaza dediğim gibi biz kendimizi düşünelim, kendi sofralarımızı düşünelim, yaptığımız israfları düşünelim. Ben şahsen sofrada otururken o yediğimiz yemekten sonra çıkan atıklar çöpe giderken o video aklıma geliyor. İşte bir şeyler yapmak gerektiğini hissediyorum, vicdanen rahatsız oluyorum. Bir şeyler yapmamız gerekiyor, yani Cenabı Allah ahirette soracak bize. Bu manada tekrar herkesin emeğine teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Katkı sunanlara teşekkür eden Solhan İHH Şube Başkanı Muhammed Veysi Tunç,”Okuldaki kermesten toplanan meblağ, belki de Güneydoğu Anadolu’daki bir kermeste toplanan meblağdan çok daha yüksektir. Bu bizim okul müdürümüzün, idarecilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, öğrencilerimizin ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Gerçekten bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü Solhan geçmişten günümüze kadar hayır noktasında, iyilik noktasında, yardım noktasında duyarlı insanların olduğu ve bu konuda çalışmaları ciddi sürdürdüğü bir ilçemiz. Bir ilçeden çok daha fazlasını yaptı Solhan, Allah'a hamdolsun. Yemenle ilgili şunu söyleyeyim Necmettin abi durumu özetledi ama İHH'nın Yemen çalışmaları, savaş 8 yıldır devam ediyor. 8 yıldan itibaren süren bir süreç değil 2000'li yıllarda başlayan bir süreç. Şimdi daha önce ilgilendiğimiz bir yere yardım götürmek orada çalışmak çok daha kolay. Okulu hiç bilmiyorsak konferans salonuna gelmek biraz zor olabilir. Ama sürekli geldiğimiz konferans salonuna 2'ci veya 3'cü kere gelmek çok daha kolay bunun için İHH Yemenle 2000'li yıllardan beri aktif bir şekilde çalışıyor. Farklı kesimlerde çalışıyor ve 5 bin yetime sizin gibi hayırseverler sayesinde yetim sponsorluğu üzerinde 5 bin tane yetime bakıyor. Bu 5 bin yetime bakılması dediğim gibi bir iki günlük bir süreç değil, yılların bir getirisi. Çünkü bu yetim kardeşlerin belirlenmesi, her ay belirli bir miktarın onlara aktarılması için bir örgütlü yapı gerekiyor. Bunun için İHH Yemen’de dediğim gibi uzun yıllardan beri var. En son bilgi şu son bir ay içerisinde adak kurbanlığı olarak Allah'a hamdolsun Yemen’de 500 kurban kesildi. Dediğim gibi bu kurbanlar böyle hadi keselim, parayı gönderdik tamam öyle olmuyor, şuan Yemen’de ana yolların tamamı kapalı, dar yolları ve ana yollardan yardımlar bir şekilde gidiyor. Ve orada İHH'nın çalışma prensiplerinden biride şu; her çalıştığı ülke ve bölgede mutlaka partner kuruluşlar var. Daha önceden görüştüğümüz güvenilir, İslami hassasiyeti olan kurumlarla çalışılıyor. Şuan Yemen’de ülke içerisinde başkentten, en tenha bölgelere ulaşabilecek doğru dürüst yapılarla çalışıldığı için yardımın gönderilmesi ulaştırılmasında Allah'a hamdolsun herhangi bir problem yaşamıyoruz.

En son İHH, İran temsilcilerine ve Suudi Arabistan temsilcilerine en azında 3 aylık bir ateşkesin olması gerektiğinden bahsetti. 2 tarafa da bu konuda temennilerini ilettiler. Ama işte içinde herhangi bir çözüm yada ateşkesin olma ihtimali şuan için yok. Ateşkesin olması demek şu demek. Birleşmiş Milletler verilerine, raporuna göre şuan Yemen dünyadaki en büyük insani krizin yaşandığı coğrafyadır. Yine Birleşmiş Milletler verilerine göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk vefat ediyor. Savaşın başladığı günden bugüne kadar 85 bin çocuk vefat etti. Vefat etme nedenleri açlıktır, kıtlıktır, hastalıktır vb. 85 bin şimdi sadece bizim için bir sayı olarak kalmamalı, biz 8 çocuktan bahsetmiyoruz, 85 çocuktan bahsetmiyoruz, 8500 çocuktan bahsetmiyoruz, 85 bin tane küçük 5,6 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz.

Solhan'ın nüfusu köylerle birlikte 30 bin diyelim vefat eden çocukların sayısı 85 bin çocuk demek, bütün Solhan'daki insanların 3 katı neredeyse 3 katı çocuğu biz kaybetmişiz demek. Dünyanın birçok yerinde mazlum coğrafyaların tamamında maalesef olay gerçekten bu kadar vahim insanlar ölüyor.

Siz burada ne yaptınız, bu kermesle dünyada insanların öldüğünü ama hala Solhan'da insanlığın ölmediğini gösterdiniz. Gerçekten bizim için çok anlamlı Allah razı olsun, Allah hayrınızı kabul etsin, Necmettin abi ile Ahmet abi, mazlum coğrafyanın birçoğuna gittiler. İşte biz Suriye'ye gittik, Filistin'i gördük vs. yardımların nasıl dağıtıldığına şahit olduğumuz için biz bu işin içindeyiz. Az önce müdürümüz Ferhat Bey, bu para bir gün bir hafta hesabımda kaldı uyuyamadım dedi. Şimdi o bir haftadır uyuyamıyor. Biz bu işe girdiğimiz günden beri doğru dürüst uyuyamıyoruz, uyumamamız lazım çünkü ekranda gördüğümüz acı tabloyu sahada ve sahnede görünce bu vicdanlı olan insanları uyutmuyor. Son olarak bizimde topladığımız bir miktar var sizin 15 bin TL, bizim de 10 bin TL inşallah hafta içinde bu yardımı ulaştıracağız. Bu konuda da ben sizlere gerçekten de teşekkür diyorum. Allah hayrınızı kabul etsin.”dedi. 

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Ferhat Bayar, yardım için toplanan ve meblağı gösteren temsili yardım çekini İHH temsilcilerine teslim etti. 

Program sonunda, “Yerli Malımı Yemen ile Paylaşıyorum" etkinliğiyle farkındalık uyandırarak İHH’nın başlattığı “Yemen Yardım Bekliyor” kampanyasına sunduğu katkıdan ötürü Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu adına Okul Müdürü Ferhat Bayar’a İHH tarafından plaket takdim edildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum