Advert
as

Hutbe Yarışmasında Öztürk İkinci Oldu

Hutbe Yarışmasında Öztürk İkinci Oldu

İmam Hatip Liseleri arasında "Genç Hatipler Minberde" hutbe okuma yarışmasında Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Öztürk ikinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, il genelinde üçüncüsü düzenlen  "Genç Hatipler Minberde"  hutbe okuma yarışması Genç ilçesindeki Mevlana Camii’nde yapıldı. Yarışmada ilçemizi temsil eden Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Öztürk ikinci oldu. 

Yarışmaya İl Milli Eğittim Müdürü Kadri Engin, Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan,  İlçe Müftüsü Hanefi Ballı, Din Öğretimi Şube Müdürü Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğittim Müdürü Remzi Dinler, Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, İmam Hatip Platformları Bingöl temsilcisi Sadullah Arpa, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

 

İl genelinde 6 imam hatip Lisesinin katıldığı yarışmada, öğrenciler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. 

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında "Genç Hatipler Minberde" hutbe okuma yarışmasında Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Varan birinci, Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Öztürk ikinci, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Alan  il üçüncüsü oldu.

 

Programın sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. 

Yarışma sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, "Bizler öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel ve mesleki yönden gelişmesi hususunda bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu anlamda hutbe okuma yarışması da öğrencilerimizin bilgi ve mesleki becerilerinin gelişmesi noktasında çok önemli bir farkındalık beraberinde getirdi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Ayrıca dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimi ve ailelerini de tebrik ediyorum." diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum